Teknoloji

2018 model iPad Pro tabletlerin en incesi olabilir

ipad pro

Bir zamanlar tabletlerin ömrünü tamamladığı, bu ürünlerin eski cazibesini kaybettiği söyleniyordu. Ne var ki, teknoloji dünyasının üç büyüğü bu düşünceyi yanlış çıkaracak adımlar atmaya devam ediyor.

Microsoft 2’si-1-arada tablet PC’si Surface’in yeni modellerini çıkarmaya devam ediyor. Google da Chrome OS yüklü ilk 2’si-1-arada tabletini çıkaracak. En önemlisi, tabletlerden hâlâ en büyük geliri elde etmeye devam eden Apple, yeni iPad ürünleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Tablet tarafında Apple’dan şu anki en büyük beklenti, yeni nesil iPad Pro’lar ve bunların şimdiye kadar çıkmış en ince iPhone’dan daha ince olacağı söyleniyor.

iPad‘in kalınlık bakımından iPhone‘a bile rakip olacağını duymak çok da şaşırtıcı sayılmaz. Geniş yüzey alanına sahip olan cihazın içinde bileşenler için yeterli alan bulunuyor. Zaten bu alanın çoğunluğu pil tarafından işgal ediliyor. Kalınlık da çoğunlukla kameraya bağlı oluyor.

Eğer ortalıkta dolaşan son dedikodular doğruysa, 2018 model iPad Pro’nun kalınlığının 5.9 milimetre olacağı söyleniyor. Bu da piyasada bulunabilecek en ince tabletin yolda olacağı, akıllı telefondan bile daha ince bir cihazın geleceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte kısıtlanmış alan birtakım ödünlere de neden olacaktır. Özellikle en büyük ödün pil tarafında verilecektir. Tabletin incelmesi, doğal olarak yerleştirilecek pilin hacminin de azalmasına neden olacaktır. Kameranın kalitesi de çok yüksek seviyelerde olmayabilir. Ancak bu çok da önemli olmayacaktır, ne de olsa tabletlerin esas amacı kaliteli fotoğraflar veya videolar çekmek değil. Bu arada 5.9 milimetrelik kalınlığın her iki iPad Pro boyutu için geçerli olup olmayacağı bilinmiyor. Belki, sadece 10.5 inçlik modelin gövde kalınlığı bu değerde olabilir.

Apple, iPad Pro‘yu söylenildiği gibi ince yapmasa bile, yeni iPad Pro’ların hayranlarını memnun edecek birçok özelliği bulunacaktır. Face ID ve çok ince ekran çerçeveleri bunların başında geliyor. Aynı zamanda yeni Apple Pencil’ın iPad Pro’larla, yaklaştırıldığı zaman eşleştirilmesi de beklenen yeniliklerden bir tanesi. Aynı zamanda yeni nesil A işlemci de iPad Pro’nun profesyonellerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasına yardımcı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER