Manşetler

2018 model iPhone ve iPad Pro’lar ile USB-C hızlı şarj adaptörleri mi verilecek?

iphone ipad usb-c şarj adaptörü

iphone ipad usb-c şarj adaptörüApple’ın 2018 yılında çıkacak yeni model iPhone ve iPad’lerinin kutusundan hızlı şarj destekli adaptör çıkacağı söyleniyor. Eğer bu söylenti gerçeğe dönüşürse, bu cihazların kutusunda muhtemelen USB-C şarj aletlerini göreceğiz.

Ortalıkta iPhone XI ve iPad Pro 2018 olarak nitelendirilen cihazlara ait olduğu öne sürülen, 18W USB-C şarj aletinin fotoğrafları dolaşıyor. Asyalı Macotakara sitesinin dedikodulardan yola çıkarak aktardığı fotoğraftaki aksesuar, Google’ın Pixel 2 ve Pixel 2 XL cihazlarında kullandığı aksesuarlara çok benziyor.

9to5Mac, paylaşımı yapılan fotoğraftaki aksesuarın sahte olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ne var ki, bunun boyutu iPhone’lar ile verilen 5W ve iPad’ler ile verilen 10W şarj aletlerinin arasında bir yerlerde gibi görünüyor.

Bu yıl içinde beklediğimiz iPhone XI, iPhone 9 ve iPad Pro 2018 cihazlarında 18W şarj aleti ve Lightning-USB-C kablosu bulunabilir. Böylelikle bu cihazlar herhangi bir ek yatırım gerektirmeden hızlı şarj desteği sunacaktır. Tabii ki, cihazlarını USB üzerinden bilgisayarlarını bağlamak isteyenlerin ek aksesuar satın almaları gerekecektir.

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X‘da hızlı şarj desteği bulunuyor. Ancak bu destekten yararlanmak isteyen kullanıcıların iki ayrı aksesuarı daha satın almaları gerekiyor.

Öncelikle Lightning-USB-C kablosuna ihtiyaç var. Buna ek olarak 12 inç MacBook’larla birlikte verilen 12W USB-C şarj adaptörü de gerekenler listesinde bulunuyor.

Ancak yapılan bu 300-400 TL arası yatırımın karşılığı alınıyor. Hızlı şarj desteği sayesinde iPhone’u sadece yarım saatte yüzde 50’ye kadar şarj etmek mümkün oluyor. Eğer sözü edildiği gibi, 2018 model Apple cihazlarının kutusundan yepyeni şarj adaptörleri çıkacaksa, o hâlde ek yatırıma gerek kalmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER