Teknoloji

2017’de mobil uygulamalar için 75 milyar dolar harcanacak

Mobil uygulama pazarının büyümesi hız kesmeden devam ediyor. Juniper Resarch tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 2017 itibarıyla uygulama pazarının hacmi 75 milyar dolara çıkacak ve pazarın gelirlerinin yüzde 75’lik kısmı uygulama içi satın alma işlemleri sayesinde sağlanacak.

ios-uygulamalar-2012-27121201

Uygulama mağazalarının geleceği üzerine odaklanan çalışmada ekosistemin büyüme seçenekleri gözler önüne serilirken, ilerleyen dönemde Amazon ve Microsoft’un Apple ve Google ile güçlü bir şekilde rekabet edeceği ifade edildi. Uygulama ekosisteminin gelir yöntemlerini de inceleyen araştırmada pazar gelirlerinin yüzde 75’lik bir kısmının uygulama içi satın alma işlemleri sayesinde elde edileceğinin altı çizildi. Araştırmaya göre, yazılımcılar da reklamlar ve uygulama içi satın alma işlemleri sayesinde kullanıcı tabanlarının tamamından gelir elde etmeye devam edecek.

Tablet uygulamalarından elde edilen gelirin halihazırda 7.6 milyar dolar olduğu ifade edilirken, 2017’de bu rakamın 26.6 milyar dolara ulaşmasının öngörüldüğü  belirtildi. 2017 yılının en çok gelir getirecek uygulama kategorisininse yüzde 32’lik pazar payıyla oyunlar olması bekleniyor.

İlgili >> Juniper Research

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER