Teknoloji

2017’de beklenen iPhone modelleri yan yana görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2017 iphoneApple’ın 2017 iPhone serisinin şimdiye kadarki en ilginç ve iddialı seri olacağı konuşuluyor. Eylül ayı geldiğinde, Apple’ın üç yepyeni iPhone modeli; iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve daha da ilgi çekici olacak iPhone 8’i tanıtması bekleniyor.

iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın iPhone 7 ve 7 Plus ile aynı biçime sahip olması beklenirken, 8’in yepyeni bir tasarımla geleceği; 5.8 inç, kenardan kenara uzanan bir OLED ekran barındıracağı söyleniyor. Bu ekran ön yüzün büyük bir bölümünü kaplayacak. Gerçekten de, dedikodu değirmeninden çıkan haberler iPhone 8’in ekranını saran çerçevenin sadece 4 mm. kalınlıkta olacağını iddia ediyor. Bu iddia, hafta başında ortaya çıkan bir iPhone maketiyle de desteklenmişti.

Haziran ayı yaklaşıyor ve sözü edilen en üst sınıf iPhone’un tasarımının da yavaş yavaş netleştiğine inanılıyor. Yeni sızan kalıplar ve çizimler sayesinde 2017 iPhone modellerinin çıkmasına haftalar ve hatta aylar varken nelerle karşılaşabileceğimiz konusunda az çok fikir elde etme imkanımız bulunuyor. Slashleaks sitesi, ilk kez Çin’in Twitter’ı olan Weibo’da paylaşılmış birtakım fotoğrafları yayınladı. Fotoğraflarda üç farklı iPhone modeline ait kalıplar görünüyor ve bunların Apple’ın yılın ilerleyen aylarında çıkaracağı üç yeni iPhone modelini temsil ettiği iddia ediliyor.

Yukarıdaki fotoğraf Apple’ın 2017 iPhone serisi hakkında fazla ipucu vermiyor, ancak iPhone 8’in iPhone 7s’ten biraz daha uzun olacağını işaret ediyor. Daha önceki dedikodular iPhone 8’in iPhone 7 Plus ile aynı boyutlardaki ekranı iPhone 7’nin biçiminde sunacağını işaret ediyordu. Eğer bu taslaklar aynı seviyede, düzgün biçimde hizalandıysa, iPhone 8’in 7s’ten biraz daha büyük olacağını görüyoruz.

Dikkate değer bir başka nokta da büyük bir merakla beklenen telefonda kamera modülünün dikey şekilde konumlandırılacak olması. Geçtiğimiz aylarda sızan bazı tasarımlar ve çizimler de bu yönde tasarımı işaret ediyordu. iPhone 8’in kamera modülünün düşey yönde konumlandırılmasının, Apple’ın yılın ikinci yarısında kullanıcılara sunmayı planladığı artırılmış gerçeklik özellikle ilgisinin olduğu da düşünülüyor.

iPhone 8 ne zaman çıkacak? Yeni dedikodular var

Beklenen daha üst sınıf mdoelin tek bir büyük parça camdan oluşan tasarıma sahip olacağı söylenmekle birlikte, Apple’ın Touch ID sensörünü ekranın altına yerleştireceğine inanılıyor. Bazı dedikodular arkada küçük bir Touch ID sensörünün bulunacağını işaret etse de, iPhone 8’in final tasarımının daha zarif ve kullanıcı dostu olacağına inanılıyor.

ıPHONE 8 DE DİĞER IPHONE MODELLERİYLE AYNI ZAMANDA PİYASAYA ÇIKABİLİR

Fiyat açısından ise, Apple’ın daha çekici tasarımlı ve gözde olacak modelden daha fazla para istemesini şaşırtıcı bulmamak gerekiyor. 128 GB’lık giriş seviyesi modelin 1000 dolar, 256 GB’lık daha geniş depolama alanlı modelin ise 1099 dolarlık fiyata sahip olacağı iddia ediliyor. Bu durumda daha çekici görünüme ve üstün özelliklere sahip 2017 iPhone’un 5000 TL’nin üstünde bir fiyattan Türkiye piyasasına girmesini bekleyebiliriz.iPhone 8’in ne zaman çıkacağına dair dedikodularla ilgili olarak ise, iyi haberler var. Daha önce çıkan haberler iPhone 8’in diğer modellere göre 4 ile 8 hafta sonra çıkacağını işaret ediyordu. Ancak güvenilir kaynaklardan gelen son haberler ise, iPhone 8’in diğer modeller gibi eylül ayından itibaren piyasaya geleceği şeklinde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER