Teknoloji

2016 model Honda Accord CarPlay ve Android Auto desteğiyle birlikte gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

honda-accord-2016-240715

Silikon Vadisi’nin otomotiv endüstrisi için önemi her geçen gün artıyor. Honda’nın 2016 model Accord’u Mountain View’da bulunan araştırma tesisinde görücüye çıkarması bu önemin somut bir kanıtı olarak göze çarpıyor.

Otomobil üreticileri, yeni modellerini genellikle sektörel etkinliklerde görücüye çıkarıyor. Honda, Silikon Vadisi’ne verdiği önemi göstermek için yeni aracını Mountain View’daki tesisinde tanıttığını belirtti. Buna ek olarak; yeni Honda Accord’un Android Auto ve CarPlay desteği sunan ilk Honda modeli olması da etkinlik mekanının seçiminde etkili olmuş gibi gözüküyor.

Son zamanlarda otomobil üreticileri Silikon Vadisi’nde epey zaman geçiriyor. Neredeyse tüm büyük otomobil üreticilerinin San Francisco Bay Area’da bir ofisi bulunuyor. Silikon Vadisi, otomobil sektöründeki üst düzey yöneticilerin sıklıkla ziyaret ettiği duraklar arasında yer alıyor.

Honda Americas Ar-Ge Başkanı Frank Paluch, neredeyse tüm rakiplerinin Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterdiğini ve bunun iyi bir şey olduğunu dile getirdi. Paluch, otomotiv endüstrisinin geleceği için işbirliğinin de yoğun rekabet kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Honda, mobil teknolojiyi otomobillerine entegre etmek için farklı bir yaklaşım izliyor. Diğer otomobil üreticileri kendi geliştirdikleri eğlence ve navigasyon sistemlerini odağa alarak hareket ederken, Honda Android çözümlerini merkeze yerleştirerek ilerliyor. Accord’un navigasyon sistemi, Android’in özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanacak.

Pek çok otomobil üreticisi, hem Google tarafından geliştirlen Android Auto’yu hem de Apple tarafından geliştirilen CarPlay’i destekliyor. Ancak bu platformlar genellikle ana navigasyon sistemi için ikincil arayüz olma niteliği taşıyor ve sadece akıllı telefon araca bağlandığı zaman ortaya çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER