Teknoloji

Apple’ın 2016 model MacBook’lar için belirlediği çıkış takvimi sızdı

2016 macbook

iPhone’lar kadar popüler olmasalar da, Apple’ın MacBook ve Mac’leri PC pazarı için halen oldukça önemli. Cupertino merkezli şirket henüz bu yılki MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air modelleri için bir çıkış takvimi açıklamasa da; tedarik zincirlerinden gelen dedikodular şimdiden internete sızmış durumda. 2016 MacBook modellerinin çıkışının farklı dönemlere yayılması, sızan takvimde göze çarpan ilk noktalardan biri oluyor.

Örneğin, 15 inç’lik MacBook modellerini bekleyenlerin iki çeyrek daha sabretmesi gerekiyor. DigiTimes’ta yer alan habere göre, söz konusu modellerin üretimi 2016’nın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

12 inç ekranlı yeni MacBook için öngörülen bekleme süresi ise daha kısa. Söz konusu modelin üretimine birinci çeyreğin sonlarında veya ikinci çeyreğin ilk zamanlarında başlanması öngörülüyor. Aynı takvim, 13.3 inç’lik MacBook modelleri için de geçerli. Söz konusu modellerin Pro mu Air mi olduğu konusu ise belirsizliğini koruyor. DigiTimes’ta da bu ayrıma ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmiyor.

11 inç’lik MacBook’un izine listede rastlanmaması ise dikkat çeken bir diğer nokta oluyor. Bazı haberlerde Apple’ın 11 inç’lik MacBook Air’den vazgeçeceği ve yerine 15 inç’lik bir versiyonunun üretimine başlayacağı belirtiliyor. Apple’ın 2016 model MacBook Air’lerini WWDC 2016’da tanıtabileceği iddia ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER