DosyaEğlence

Yeni konsolunuz için en iyi oyunlar

playstation-4-xbox-one-010116

Kutusundan yeni çıkmış bir oyun konsolu, her yaştan insanı, ancak özellikle erkekleri, fazlasıyla sevindirecek bir manzara niteliği taşıyor. Yılbaşı akşamında hediye paketini açtıktan sonra karşısında bir PlayStation 4 veya Xbox One görenlerin denemesi gereken oyunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

PlayStation 4

Bloodborne

bloodborne-ps4-010116

Dark Souls yapımcılarının imzasını taşıyan ve fazlasıyla zorlu bir oyun olan Bloodborne, bütün bu zorluğuna rağmen “role-playing” türünün alt kategorilerinden birinin de gözler önüne çıkmasını sağladı. Oyunun mum ışığıyla aydınlatılan koridorları ve korkunç kötü adamları, ruhani selefinin ruhsal kalelerine kıyasla çok daha karmaşık ve bir o kadar da idare edilebilir yapıda. Bu da oyunu, RPG alemine adım atmak için uygun kapılardan biri haline getiriyor.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

uncharted-4-081214

Popüler PlayStation 3 oyunlarının elden geçirilmiş versiyonları, PlayStation 4 için hazırlanan oyunların sayısı artana kadar Sony için bir tür “geçici tedbir” işlevi gördü. Elden geçirilmiş PS3 oyunlarından biri olan Uncharted: The Nathan Drake Collection, yeni bir seviye veya sıra dışı bir özellik sunmasa da, detaylar üzerinde incelikle durması sayesinde alkışı hak ediyor.

Rocket League

rocket-league-010116

Oyun dünyasında 2015’in sürprizleri arasında yer alan Rocket League, video oyunların geçirdiği değişimi gözlemlemek isteyenler için gözle görülür bir buluşma noktası niteliğini taşıyor. İlk etapta PlayStation Plus kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan oyun, “arabalarla oynanan bir futbol maçı”nı hatırlatıyor.

Until Dawn

until-dawn-ps4-010116

Gerilim dozu fazlasıyla yüksek olan Until Dawn, kimi değerlendirmelerde “Yılın en iyi korku filmi olabilecek cinsten bir oyun” şeklinde nitelenmişti. “Maceranı Seç” kitaplarının modern bir örneği niteliğini taşıyan Until Dawn, geleneksel oyun kalıplarının dışına çıkması nedeniyle ayrı bir ilgiyi hak ediyor.

Xbox One

Ori and The Blind Forest

ori-xbox-one-010116

Ori and The Blind Forest, Microsoft’un Xbox One için belirlediği “Küçük oyunlar geliştirip bunları büyük serilere dönüştürme” hedefine örnek gösterilebilecek oyunlar arasında yer alıyor. Zorluğu kademeli biçimde artan oyun, oyuncularını farkında olmadan birer uzmana dönüştürme yeteneğini barındırıyor.

Rise of the Tomb Radier

rise-of-the-tomb-raider-010116

Fallout 4 ile aynı günde yayınlanan Rise of the Tomb Raider, o dönemde biraz haksız biçimde görmezden gelinmişti. Serinin gelişimini selefinin bıraktığından farklı bir yere taşıyan oyun, bir dönemin en popüler video oyun kahramanlarından olan Lara Croft’un yeni bir nesille de haşır neşir olmasını sağlıyor.

Rare Replay

rare-replay-010116

Rare, Microsoft Kinect ile uyumlu spor oyunları yapmaya mahkum edilmeden önce çok sayıda ikonik video oyununun altına imza atmıştı. Rare Replay, Rare’in imzasını taşıyan Goldeneye, Perfect Dark ve Blast Corps gibi oyunların keyfini Xbox One’a taşıyor.

Forza 6

microsoft-e3-2015-forza-motorsports-6-160615

Konu araba yarışı temalı video oyunlara geldiğinde, pek çok kişi Gran Turismo ile birlikte Forza’nın da adını anıyor. Forza serisinin en yeni oyunu niteliğini taşıyan Forza 6, hem otomobil sevenlerin hem de ekranda hızlı giden güzel şeyleri görmekten hoşlananların şans vermesi gereken oyunlar arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER