Dosya

Teknoblog 2015 Yılbaşı Hediye Rehberi: Tablet

yilbasi-hediye-rehberi

Tabletler teknolojinin daha geniş bir yaş yelpazesine yayılmasını sağlayan elektronik cihazlar arasında başı çekiyor. Artık hem çocukların hem de yaşlıların elinde tablet görmek oldukça kanıksanmış durumda. Geniş bir yaş aralığına hitap eden, hem bireysel hem de kurumsal kullanım özelliğine sahip tabletler; günümüzün en popüler hediye seçenekleri arasında yer alıyor. Teknoblog olarak yılbaşında sevdiklerinize hediye edebileceğiniz bazı tablet modellerini sizler için sıraladık.

Apple iPad Air 2

ipad-air-2-161014-4

Apple’ın “dünyanın en ince tableti” olarak tanımladığı iPad Air 2, 2013’ün en beğenilen teknolojik cihazlarından biri olan iPad Air’in devamı niteliğinde bir ürün. Tasarım bakımından selefinden pek farkı bulunmasa da, sadece 6.1 mm. kalınlığında olması iPad Air 2’nin en önemli satış noktalarından birini oluşturuyor. 9.7 inç’lik bir ekrana sahip olan tablet, eski iPad’lerden farklı olarak kamera özellikleriyle de dikkat çekiyor. 8 megapiksel arka kamerayla 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor. A8X işlemciye entegre edilen görüntü işlemcisiyse tabletle son derece net görüntülerin yakalanmasını sağlıyor. iPad Air 2’nin önünde bulunan FaceTime HD kamera ise yepyeni bir sensör ve gelişmiş ekstra özellikleriyle göze çarpıyor. Apple’ın Touch ID parmak izi tarayıcısını da barındıran tablet, iOS 8 ile birlikte gelen Süreklilik özelliği sayesinde bir iPhone veya Mac sahibi olanlara geniş imkanlar sunuyor. Apple’ın geniş uygulama ekosistemi de göz önüne alındığında iPad Air 2, en iyi tableti hediye etmek isteyenlerin değerlendirmesi gereken ilk seçenek haline geliyor.

Apple iPad mini 3

apple-ipad-mini-3-161014-1

Apple’ın ekim ayında gerçekleştirdiği etkinlikte iPad Air 2’nin gölgesinde kalan iPad mini 3, 7.9 inç ekranıyla boyut olarak daha küçük bir hediye arayanlar için uygun bir seçenek teşkil ediyor. Şirketin ilk kez iPhone 5s’te kullandığı Touch ID parmak izi okuyucusunu barındıran cihaz, genel donanım özellikleri ve tasarımıyla iPad mini 2’den farklı bir yerde durmuyor. iOS 8 ile birlikte gelen yeniliklerden ve Apple’ın geniş uygulama ekosisteminden daha kolay taşınabilir bir boyutla faydalanmak isteyenler için iPad mini 3, “en yeni seçenek” sıfatını taşıyor.

Samsung Galaxy Tab S 10.5

samsung-galaxy-tab-s-10-5-inceleme-00007

Android tabletler Apple’ın iPad’leriyle girdikleri mücadelede özellikle uygulama ekosistemi optimizasyonunun yeterli seviyede olmaması nedeniyle dezavantaj yaşasa da, bu dezavantajın Samsung markalı tabletleri etkilediğini söylemek pek mümkün değil. Tablet segmentini her yıl farklı ürünlerle geliştiren şirketin 2014 kadrosundaki en dikkat çekici ürünlerden birisi de Galaxy Tab S 10.5 oldu. Android’in zayıf tablet uygulama ekosistemi açığını Samsung’un özel servis ve içerikleriyle kapatıyor. Adından da anlaşılacağı gibi 10.5 inç bir ekrana sahip olan Samsung Galaxy Tab S 10.5, 2560 x 1600 piksel gibi yüksek bir çözünürlük sunuyor. Samsung Galaxy Tab S 10.5, hem büyük ekranlı bir cihaz isteyen hem de Android’den vazgeçmek istemeyenler için en uygun hediyelerden biri konumunda.

Samsung Galaxy Note PRO

samsung-galaxy-notepro-1-070114

Tabletlerin kurumsal amaçla kullanım oranı da son yıllarda ciddi anlamda yükselmiş durumda. Bu da tablet üreticilerini cihazlarında kurumsal hayata yönelik özelliklere daha fazla yer vermeye, hatta temel odak noktası üretkenlik olan tabletler hazırlamaya zorluyor. Bu ürünlerden biri olan Samsung Galaxy Note PRO, Note serisinin aşina olunan üretkenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. 12.2 inç ekran ise dizüstü bilgisayarları aratmayacak geniş bir çalışma alanı sağlıyor. S Pen ile birlikte gelen Samsung Galaxy Note PRO, kurumsal anlamda işlevsel bir hediye vermek isteyenler için oldukça mantıklı bir seçenek.

Samsung Galaxy Tab 4 8.0

samsung-galaxy-tab-4-8-251214

Tablet pazarındaki neredeyse tüm ekran boyutlarını kapsama altına alan Samsung, 7 ve 8 inç tabletleri de boş geçmiyor. Şirketin bu ekran boyutları için hazırladığı çok sayıda tableti bulunuyor. Bu yıl içinde piyasaya sürülen Samsung Galaxy Tab 4 8.0 de bu grubun en önemli üyelerinden biri konumunda. Özellikle mobil teknolojilerle ve sosyal medyayla tanışmak isteyenler için bir hayli kullanışlı olan cihaz, 8.0 inç ekranıyla tatmin edici bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. 1200 x 800 piksel çözünürlüğünde ekrana, 1.2 GHz dört çekirdekli işlemciye, 1,5 GB RAM’e e 3 megapiksel arka kameraya sahip olan Samsung Galaxy Tab 4 8.0, Çoklu Kullanım modu sayesinde tüm aile bireylerinin özgürce kullanımına da uygun hâle geliyor. Kısacası bir Samsung Galaxy Tab 4 8.0 ile aile boyu keyif hediye etmek mümkün.

Dell Venue 7

dell-venue-7-on-inceleme-00019

Android tablet pazarında irili ufaklı bir çok üretici boy gösteriyor. Özellikle 7 inç tabletler bu pazarın en kalabalık bölümünü oluşturuyor. Cihazların özellikleri dışında fiyatlarıyla da fark yaratmaya çalıştığı bu segmentte Dell de Venue 7 Android tabletiyle mücadele ediyor. Özellikle 400 TL’nin altındaki satış fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken Dell Venue 7, fiyatına kıyasla iyi bir performans ve tatmin edici bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

* Satın Al bağlantısı takip edilerek GittiGidiyor üzerinden gerçekleştirilecek alışveriş işlemlerinde meydana gelebilecek herhangi bir hususta Teknoblog sorumlu tutulamaz. Bağlantıya tıklayıp daha sonra ürünü satın alan kullanıcı bu şartı kabul etmiş sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER