DosyaEğlence

Yeni oyun konsolunuz için en iyi oyunlar (2015)

xbox-one-ps4-311214

2013’ün sonunda PlayStation 4 ve Xbox One’ın piyasaya çıkışı, oyun dünyasında dinamiklerin yeniden belirlenmesine neden olmuştu. Yeni nesil oyun konsollarının beklentisiyle geçen 2013’ün ardından 2014’te bu konsollar için hazırlanan oyunlar boy göstermeye başladı. Yılbaşında hediye paketinden yeni bir oyun konsolu çıkaranların göz atması gereken oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Xbox One

Grand Theft Auto V

gta-v-301214

Piyasaya çıkışıyla birlikte rekorları alt üst eden Grand Theft Auto V, PS3 ve Xbox 360’ın gücünü ortaya net biçimde koymuştu. Ancak yeni nesil konsolların gücü ve oyunun kalitesi bir araya gelince ortaya çıkan enerji bambaşka bir seviyeye yükseldi. Yeni nesil oyun konsollarıyla birlikte Los Santos’u daha canlı görmek, daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamak ve birinci kişi moduyla oyun deneyimini farklı bir boyuta taşımak mümkün oluyor.

Sunset Overdrive

sunset-overdrive

Popüler oyunların kendilerini fazla ciddiye alması oldukça rahatsız edici bir gerçek. Temelde bir aksiyon ve kargaşa üzerine kurulu oyunlar, genellikle derin dramalar gibi sunuluyor. Sunset Overdrive ise bu yapaylığa bulaşmadan, temelde bir oyun olduğu gerçeğini unutturmadan oldukça eğlenceli ve maceralı bir dünyanın kapılarını açıyor.

Forza Horizon 2

forza-horizon-2

Xbox One’ın bir yaşını doldurmasının üstünden çok kısa bir süre geçmiş olsa da, konsol için hazırlanan Forza Horizon oyunlarının sayısı şimdiden ikiye çıkmış durumda. Off-road yarışları ve dinamik hava durumu gibi özellikler sayesinde Forza Horizon 2, hız ihtiyacını sanal olarak gidermek için mükemmel bir yöntem olduğunu gösteriyor.

PlayStation 4

Dragon Age: Inquisition

dragon-age-inquisition-301214

Dragon Age: Inquisition, tüm ögelerin yerli yerinde olduğu bir fantezi rol oyunu kimliği taşıyor. Oyundaki efsaneler göz korkutucu olmaktan ziyade oyunun etkisini kuvvetlendiriyor. Bu arada Dragon Age: Inquisition’a başlayacak olanlara birkaç saatlerini boşaltmalarında fayda olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Far Cry 4

far-cry-4-100614

Far Cry 4’ün oyunculardan tek bir talebi var: Mümkün olduğunca çok adam öldürmeleri. Zengin ve muhteşem bir dünyada geçen Far Cry 4’te oyuncular saatler boyunca aksiyondan aksiyona koşabiliyor. Öldürme konusundaysa oyuncuların önünde iki seçenek bulunuyor: Ya sessiz suikast düzenleyerek cesetleri saklamak, ya da her yeri patlatmak.

P.T.

pt-ps4-301214

Silent Hills P.T., yeni nesil oyun konsollarında yaşanabilecek en korkutucu deneyimlerden birini yaşatmaya aday olduğunu daha ilk fragmanından belli etmişti. Hideo Kojima ve korku dehası Guillermo Del Toro arasındaki işbirliği oyunculara gergin ancak aynı zamanda muhteşem dakikalar yaşatıyor.

PlayStation Vita

Tearaway

tearaway-ps-vita

Mizahın hepimizin hayatında daha fazla yer tutması gerekiyor. Tearaway de PlayStation Vita üzerinde görülebilecek en mizahi deneyimlerden birini sunuyor. LittleBigPlanet’in geliştiricilerinin imzasını taşıyan Tearaway, oyuncuları kağıttan dünyada maceralara sürüklüyor.

Persona 4 Golden

Persona-4-Golden

Lise hayatı günümüzde oldukça zorlu. Ancak dehşet verici cinayetleri çözmek daha da zorlu. Persona 4 Golden birbirinden bağımsız bu iki disiplini pürüzsüz biçimde bir araya getirken, oyuncuları ödevlerini yapmak veya kötülerle mücadele etmek arasında seçim yapmak zorunda bırakıyor.

Velocity 2X

velecoity-2x-ps-vita

Ekran üzerinde farklı noktalara teleport olmanın en az yaratıklara ateş etmek ve onları bombalamak kadar önemli olduğu bir oyun olan Velocity Ultra, kendi ölçülerinde bir klasik niteliğinde. Velocity 2X 50 yeni seviyeyle bu deneyimi yeniden elden geçirirken, yepyeni bir oyun mekaniğini de kullanıcılara sunuyor.

Nintendo 3DS

Animal Crossing: New Leaf

Animal-Crossing-New-Leaf-nintendo-3ds

Günümüzde pek çok oyun aksiyon ve rekabet üstüne kurulu olsa da, Animal Crossing oyunculara son derece sakin bir deneyim vadediyor. Tamamen bir köy hayatı sunan Animal Crossing, oyunculara tarım ve balıkçılıkla uğraşma imkanı veriyor. Çevrim için fonksiyonunun eklenmesiyse oyuncuların işini bir hayli kolaylaştırıyor.

Super Smash Bros.

supersmashbros-301214

Super Smash Bros.’un keyfi genellikle arkadaşlarla ve TV karşısında çıksa da, oyun taşınabilir konsollarda da etkileyici bir deneyim sağlıyor. Oyunun taşınabilir konsollardaki galası, Super Smash Bros. adından beklenen her şeyi oyunculara sunuyor.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

the-legend-of-zelda-a-link-between-worlds-3ds-640x384

Zelda serisi son yıllarda cazibesini biraz kaybetse de, A Link Between Worlds oyun severlere Link’in maceralarını neden sevdiklerini hatırlatıyor. Bu hissi günümüzde çok az sayıda oyunun yaşattığının altını çizmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER