Dosya

Yeni iPhone’unuz için en iyi uygulamalar (2015)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00001

Yeni iPhone modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, akıllı telefonun ilk günden bu yana en popüler yılbaşı hediyeleri arasında olma geleneğini sürdürdü. Özellikle ekran boyutundaki büyüme, pek çok kişiyi yeni iPhone modellerine yöneltti. Ancak bir iPhone’un hakkını tam anlamıyla verebilmek için uygulamaların çok önemli olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Zira iPhone’u bu kadar tercih edilebilir kılan şeyler arasında uygulama ekosistemi halen en üst sıralarda yer alıyor. 2015’e yeni bir iPhone ile merhaba diyenler için ilgi çekici, kullanışlı ve popüler bazı uygulamaları sizler için sıraladık.

VSCO Cam

vsco-cam-ios-301214

Yıllar geçse de, piyasaya sürekli olarak yeni iPhone modelleri çıksa da, VSCO Cam’in iPhone için ”olmazsa olmaz” cinsinden bir uygulama olduğu gerçeği değişmiyor. Mobil fotoğrafçılara sürekli olarak genişleyen bir araç ve filtre seti sunan uygulama, Instagram’ın fotoğraf düzenleme özelliklerinin kısıtlı ve vadesi geçmiş görülmesine neden oluyor. Kullanıcı profillerine özel bir görünüm ekleyen VSCO Cam, böylelikle fotoğrafları web ve mobilde paylaşmak için şık bir yol sunuyor.

Wunderlist

wunderlsit-ios-8-301214

İşlerin zamanında tamamlanması konusunda hassas olanların iPhone’da yerleşik olarak yer alan Notlar uygulamasından daha fazlasına ihtiyacı olduğu bir gerçek. İşte bu noktada devreye Wunderlist giriyor. Pek çok kişi tarafından yapılacaklar listesi uygulamalarının en iyisi olarak tanımlanan Wunderlist, şık tasarımı ve ücretsiz olmasıyla da daha güçlü bir tercih sebebi haline geliyor.

Snapchat

snapchat-ios-8-301214

Snapchat mesajların görüldükten sonra otomatik olarak silinmesi nedeniyle daha çok gençler tarafından tercih edilen bir uygulama olsa da, temelde tüm mobil cihaz sahiplerine hitap edecek uygulamalar arasında yer alıyor. Özellikle aynı anda birden çok kişiye fotoğraf ve video gönderme imkanı sunması, fotoğraflara gönderimden önce yazı, filtre ve çizim eklemeyi mümkün kılması Snapchat’i mantıklı bir tercihe dönüştürüyor.

Day One

day-one-iphone

Day One’ı ”kişisel bir Twitter” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Düşünceleri not etme, fotoğrafları gelecek kuşaklar için saklama, kısacası hayatın günlüğünü tutma konusunda son derece işlevsel olan Day One, Mac için hazırlanan eşlik uygulamasıyla birlikte mükemmel bir uyum içinde çalışıyor.

Vine

vine-210814

Twitter’ın sahibi olduğu 6 saniyelik kısa video platformu Vine’ın kendine özgü bir sanat anlayışı geliştirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle gençler arasında bir hayli popüler olan Vine, son derece yaratıcı akıllara ev sahipliği yapıyor. Vine’ın insanların halen eğlendiği birkaç sosyal medya mecrasından biri olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor.

Pocket

Pocket-ios-301214

Okuyacak birçok şey olmasına rağmen, okumak için zaman oldukça kısıtlı. Kullanıcılar iPhone’ları üzerinde keşfettikleri ilgi çekici makaleleri daha sonra okumak adına Pocket ile saklayabiliyor. iOS 8 ile entegre olması sayesinde Pocket’a Safari, Twitter ve diğer pek çok uygulama üzerinden makale kaydedilebiliyor.

Facebook Messenger

facebook-messenger-video-paylasim-130614 (800 x 534)

Facebook’un dünyanın en popüler sosyal ağı olmasına paralel olarak, Facebook Messenger da dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Facebook Messenger üzerinden kullanıcılar arkadaşlarıyla sesli ve görüntülü iletişim kurabiliyor, onlara ilginç çıkartmalar gönderebiliyor ve grup sohbetleri gerçekleştiriyor. Facebook’un mobil uygulamalarındaki tüm mesajlaşma işini Facebook Messenger’a devretmiş olması da uygulamanın geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu anlamına geliyor.

Sunrise

sunrise-iphone

Sunrise’ı ”Google’ın hazırlamadığı Google Takvim uygulaması” şeklinde tanımlamak mümkün. Takvim uygulamalarına modern bir yaklaşım getiren Sunrise; etkinliklerin katılımcı listelerini oluşturmak adına Facebook etkinliklerinden ve LinkedIn bilgilerinden faydalanıyor. Swarm’da yapılan geçmiş yer bildirimlerine de erişebilen uygulama, pek yakında iCloud desteğinin yanına Microsoft Exchange desteği eklemeye hazırlanıyor.

Flic

flic-ios-301214

Yeni iPhone sahiplerinin ellerinin altında artık türünün en iyileri arasında olan bir kamera da bulunuyor. Dolayısıyla Film Rulosunun bir an önce dolması epey olası gözüküyor. Flic ile çok çabuk dolan Film Rulosunu temizlemek bir hayli kolay hâle geliyor. Uygulama kullanıcılarına her ay düzenli olarak fotoğraflarında temizlik yapmaları gerektiğini hatırlatıyor. Sağa doğru sürüklenen fotoğraflar cihazda kalırken, sola doğru sürüklenen fotoğraflar çöp kutusuna yollanıyor.

Overcast

overcast-ios-301214

Apple iOS 8 ile birlikte iOS cihazlarında yerleşik olarak bir Podcastler uygulamasına da yer veriyor. Ancak bu uygulamanın pek kullanışlı olmaması, üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Üçüncü taraf podcast uygulamaları arasındaysa Marco Arment tarafından hazırlanan Overcast ön plana çıkıyor. Uygulamada kullanıcılara Twitter’daki takip listelerinden hareketle yeni podcast önerileri sunuluyor.

1Password

1password-010814

iPhone’lara indirilen pek çok uygulama kullanıcılarından giriş bilgisi ve şifre istiyor. Tüm bu şifrelerin takibi konusunda ise devreye 1Password giriyor. Özel şifreler üreten uygulama, bu şifrelerin tüm cihazlar arasında eş zamanlanmasını da sağlıyor.

Mailbox

mailbox-ios-301214

Mailbox ile e-posta göndermek kısa mesaj göndermek kadar hızlı hâle geliyor. E-postaları kendi sunucularında sıkıştıran uygulama, e-posta alım ve gönderiminin ışık hızında gerçekleşmesini sağlıyor. Şekerleme fonksiyonuysa e-postaların okunmasının daha sonraya ertelenmesinin önünü açıyor. Bütün bu özelliklerle Mailbox, son derece kıymetli bir uygulama haline geliyor.

SoundCloud

soundcloud-ios-301214

Mükemmel bir müzik keşif motoruna sahip olan SoundCloud ile müzikseverler ilginç mikslere ve şarkılara ulaşmasının yolu açılıyor. Müzikal keşiflere imkan tanımasına ek olarak, çok sayıda podcast’i de barındıran SoundCloud, kulaklıklarını takıp dünyadan uzaklaşmak isteyenlere farklı seçenekler öneriyor.

Timehop

timehop-ios-301214

Nostalji bir ilaç mıdır yoksa hastalığın ta kendisi midir karar vermek güç. Ancak nostalji hissini yaşatma konusunda Timehop’un son derece maharetli olduğunu söylemek fazlasıyla kolay. Kullanıcının sosyal medya hesaplarını tarayan uygulama; Facebook durum güncellemelerinden, tweet’lerden ve eski fotoğraflardan faydalanarak ”geçen yıl bu zamanlarda ne yapıyordum?” sorusuna cevap buluyor.

İLGİLİ HABERLER