Dosya

Yeni Android telefonunuz veya tabletiniz için en iyi uygulamalar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z3-inceleme-00022

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in gelişimi durmaksızın devam ediyor. Bir yandan tasarım ve performans konusunda sürekli iyileştirmeler yapılırken bir yandan da uygulama ekosistemi sürekli olarak genişliyor. Bu da yeni yıla yeni bir Android cihazıyla merhaba diyenlerin önündeki seçeneklerin artması anlamına geliyor. Bu seçenekler arasından ön plana çıkan bazı uygulamaları sizler için sıraladık.

Inbox

google-inbox-android

Google’ın yeni uygulamalarından biri olan Inbox, e-postanın nasıl işlemesi gerektiğini yeniden yorumluyor. Tüm Google servislerini bir araya getiren Inbox, bu sayede e-posta gelen kutusunun daha işlevsel ve anlamlı olmasının önünü açıyor. Şu an için sadece Gmail hesaplarıyla çalışmasına ve davetiye talep etmesine rağmen, Google’ın e-postadaki gelecek vizyonunu yansıtan Inbox’ı denemek gerekiyor. Google’ın Inbox davetiyelerini dağıtma konusunda oldukça cömert davrandığını da belirtmekte fayda var.

Pocket Casts

Pocket-Casts

Kullanıcılarına yaşayabilecekleri en iyi podcast deneyimlerinden birini sunan Pocket Casts; platformlar arası eş zamanlama, ayarlanabilir çalma hızı gibi özellikleri ve çok sayıda podcast’e erişim imkanı sağlamasıyla dikkat çekiyor. Android cihazı üzerinde podcast takibini güncel bir şekilde yapmak isteyenlerin Pocket Casts’i mutlaka indirmesi gerekiyor.

VSCO Cam

vscocam-android-080814

VSCO Cam, mobil dünyanın en iyi fotoğrafçılık uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcılarına geniş düzenleme seçenekleri, özel ön ayarlar ve ilham için diğer fotoğrafçılara ait çalışmaları gösteren VSCO Cam, farklı platformlardaki uygulamalar arasında eş zamanlama fırsatı da sunuyor.

Pocket

pocket-android

Dünyanın nabzının attığı interneti her an takip etmek ve daima günceli yakalamak oldukça zorlu bir görev. Ancak Pocket bu zorlu görevi kolaylaştırma konusunda oldukça etkili. Makaleleri ve videoları daha sonra okunmaları ve izlenmeleri için saklayan uygulama, makaleler için otomatik eş zamanlama ve çevrim dışı okuma desteği de sunuyor. Buna ek olarak, kullanıcılar sakladıkları makaleleri görüntülemek için kendi tasarımlarını oluşturabiliyor.

Google Messenger

google-messenger-android

Android’de mesaj göndermek için çok sayıda uygulama bulunsa da, şu sıralar en popüler mesajlaşma uygulaması unvanı Google Messenger’ın elinde. Google’ın yeni tasarım dili Material Design’ın tüm nimetlerinden yararlanan uygulama, oldukça hızlı çalışıyor. Google Messenger ile kısa mesajlarını hızlıca gönderebilen kullanıcılar, özellikle tüm mesajlaşma işini Google Hangouts’a devretmek istemeyenler için oldukça mantıklı bir tercih konumunda.

Evernote

evernote-5-android-250313 (580 x 387)

Evernote mobil cihaz sahiplerinin hayatını kolaylaştıran uygulamalar arasında üst sıralarda yer alıyor. Kullancılar Evernote ile neredeyse her şeyi daha sonra erişmek için saklayabiliyor. Alışveriş listeleri, yemek tarifleri, okul veya web projeleri ve ilginç web adresleri daha sonra erişim için Evernote’da saklanabiliyor.

Snapseed

snapseed-android

Snapseed, fotoğraf düzenleme uygulamalarında sıklıkla görülen basit filtrelerin ötesine geçerek kullanıcılarına genellikle masaüstüde yapabilecekleri düzenlemeleri gerçekleştirme imkanı sağlıyor. Uygulamanın sunduğu kullanımı kolay araçlar sayesinde en karmaşık fotoğraf düzenlemeleri bile anlaşılır ve erişilir hâle geliyor.

Dropbox

yahoo-android-dropbox-100713

Dropbox ile bulutta saklanan dosyalara mobil cihaz üzerinden erişim bir hayli kolaylaşıyor. Buna ek olarak, Dropbox ile dosyaları bilgisayardan telefona dosya kullanmadan transfer etmek de hızlı bir süreç içinde gerçekleşiyor.

Google Keep

google-keep-181114

Google Keep ile Post-it kağıtlarına yazılan küçük notlar Android’e taşınıyor. Hızlıca not almak ve kısa listeler oluşturmak için son derece ideal olan uygulama, bu notları ve listeleri diğer kişilerle de paylaşma ve eş zamanlama imkanı da sağlıyor.

Yahoo Weather

yahoo-weather-android

Android cihazların hepsinde yerleşik bir hava durumu uygulaması bulunsa da; daha fazla bilgi ve daha fazla bildirimi daha güzel bir tasarım eşliğinde isteyenlerin Yahoo Weather’dan başka bir seçenek üstünde durmaması gerekiyor.

Google Fit

google-fit-301214

Google’ın yeni sağlık takip servisi kullanıcıların adımlarını sayabiliyor, aktivitelerini takip edebiliyor ve daha fazlasını yapma yeteneğini de taşıyor. Henüz oldukça yeni olan uygulama, pek yakında Android telefonlar, aktivite takip cihazları, akıllı tartılar ve diğer cihazlar aracılığıyla toplanan ilgili verilerin bir araya getirildiği bir merkeze dönüşecek.

Yahoo News Digest

Yahoo-News-Digest

Günün önemli gelişmelerini iki parti halinde kullanıcılarına ulaştıran Yahoo News Digest, dünyada nelerin olup bittiğinden haberdar olmayı sağlıyor. Günün gelişmelerini yerinde özetler ve güzel bir tasarım eşliğinde sunan uygulamayı gündemden uzak kalmak istemeyenlerin mutlaka indirmesi gerekiyor.

Agent

agent-android-301214

Bazı Android telefonların gelen bildirimleri kapatma, telefonun sesini akşamları veya toplantılar sırasında kısma, araç kullanırken bazı özellikleri devredışı bırakma gibi akıllı özellikleri bulunuyor. Ancak cihazında yerleşik olarak bu özelliklere sahip olmayanlar için devreye Agent giriyor. Şarjın az olduğu zamanlarda Bluetooth veya Wi-Fi’yi kapatması için ayarlanabilen uygulama, uyku zamanı gelince telefonu sessize alabiliyor veya araç kullanırken size gelen mesajları okuyabiliyor. Tüm bu özelliklerin son derece yalın bir arayüzle sunulması da Agent’ın değerini bir kat daha artırıyor.

İLGİLİ HABERLER