DosyaEğlence

Yeni Android telefonunuz veya tabletiniz için en iyi oyunlar

lg-g3-beat-inceleme-00036

Android’in oyun konusunda iOS’in gerisinde kaldığı ve henüz aradaki farkı kapatmaktan uzak olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak bu durum, Android için muhteşem oyunların bulunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yeni yılı yeni bir Android cihazla karşılayanların keyifli dakikalar geçirebilecekleri bazı popüler oyunları sizler için sıraladık.

Rymdkapsel

rymdkapsel-android

Piksellerden örülmüş bir dünyada geçen Rymdkapsel’i ”uzay çağına ait bir strateji oyunu” olarak tanımlamak mümkün. Oyuncuların kontrol ettiği beyaz dörtgenler gerekli kaynakları toplarken; yemek depoları inşa etmek, gizemli tek parçalı abideleri incelemek ve saldırganlara lazerle ateş etmek oyuncuların diğer görevleri arasında yer alıyor.

Smash Hit

smash-hit

Bir şeyleri kırıp dökmenin stres atmak için etkili bir yöntem olduğu yıllardır bilinen bir gerçek. Smash Hit, bu gelenekselleşen stres atma yöntemini bir oyuna dönüştürüyor. Camdan duvarlar, piramitler ve helezonlarla dolu bir koridorda ilerleyen oyuncular, karşılarına çıkan engelleri suratlarına çarpmadan yok etmek zorunda. Görsel bakımdan oldukça etkileyici olan Smash Hit, basit yapısıyla bağımlılık yaratıyor.

Badland

badland-google-play-301113

Badland iOS’teki popülaritesini Android’e de taşımayı başaran oyunlar arasında yer alıyor. Etkileyici grafikler eşliğinde sunulan tüyler ürpertici ortam, oyun severler üzerinde bağımlılık yaratıyor.

Hearthstone

hearthstone-android

Şu an için sadece 6 inç ve üstü boyutta ekranlara sahip cihazlara yüklenebilse de, yapımcı Blizzard, Hearthstone’u Android telefonlara da getireceğinin sözünü verdi. Android kullanıcılarına Warcraft dünyasına giriş imkanı sağlayan Hearthstone, oyunculara öngörü, taktik ve şans üstüne kurulu birebir kavgalara girme fırsatı sunuyor.

Super Hexagon

super-hexagon-android

Oyuncular Super Hexagon’da bir altıgenin içine sıkışıp kalan bir üçgeni hayatta tutmaya çalışıyor. Ancak altıgenin içinin tuzaklarla dolu olduğu göz önüne alınınca üçgeni 60 saniye boyunca hayatta tutmanın ne denli zorlu bir görev olduğu daha iyi anlaşılıyor. İlerleyen seviyelere geçtikçe oyunun biraz daha zorlaştığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

The Room 2

the-room-two

Daha önce The Room gibi mükemmel bir oyuna imza atan beyinler, The Room 2 ile bu başarıyı biraz daha yukarıya taşıyor. The Room 2 yine oyuncuları bir odaya hapsedip farklı bulmacaları çözmelerini istiyor. Ancak bu sefer bulmacalar biraz daha zorlaşırken, odalar arasındaki farklılıkların artması da dikkat çekiyor.

Kingdom Rush Origins

kingdom-rush-frontiers-android

Popüler oyun serilerinden biri olan Kingdom Rush’ın en yeni üyesi Origins, en az selefleri kadar mükemmel bir oyun imajı çiziyor. Android üzerinde oynanabilecek en iyi kule savunma oyunlarından biri olan Kingdom Rush Origins, hem serinin hayranlarını hem de seriye yeni başlayanları mutlu edecek cinsten bir oyun.

Punch Quest

punch-quest-android

Punch Quest oyuncuların tüm öfkelerinin parmaklarından çıkıp gitmesini sağlıyor. Arcade tarzı bir dövüş oyunu olan Punch Quest’te oyuncular karşılarına çıkan engelleri tekmeler, yumruklar ve aparkatlarla aşabiliyor. Bu engellerin duvarlar, çömlekler ve canavarlar olduğunu da ayrıca hatırlatmakta fayda var.

Leo’s Fortune

leos-fortune-101214

Mobil dünyada yılın popüler oyunları arasında bulunan Leo’s Fortune, sunum itibarıyla biraz saçma bir oyun izlenimi çiziyor. Ancak oyunun muhteşem mekanikleri bu izlenimi hemen ortadan kaldırıyor. Dokunmatik ekran için çok uyumlu olan Leo’s Fortune, oynayanlara keyifli dakikalar yaşatıyor.

Minecraft: Pocket Edition

minecraft-pocket-edition-android

Minecraft: Pocket Edition ile Minecraft hayranları diledikleri anda küçük küplere dokunma imkanı veriyor. Oyunun kısıtlamaları serinin hayranlarının canını biraz sıkacak cinsten olsa da, bu kısıtlamalar Minecraft’ın özüne olumsuz bir etkide bulunmuyor.

Monument Valley

monument-valley-ipad-101214

”Güzel” sıfatını tam anlamıyla hakeden bir oyun olan Monument Valley, görsel güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Monument Valley’nin en büyük kusuru kısa olması olsa da, bu sorunun da üstesinden gelinebildiği ipucunu vermek gerekiyor.

Threes!

threes-101214

2014’ün en iyileri listesine hiç zorlanmadan giren Threes!, son yıllardaki en iyi bulmaca oyunları arasında yer alıyor. Basit ve etkileyici grafikleriyle, müzikleriyle, kolay öğrenilen ancak zor ustalaşılan bir oyun olmasıyla bir mobil oyunla ilgili tüm beklentileri karşılıyor.

Two Dots

twodots-151114

Selefi Dots’un başarısının üzerine koymayı başaran Two Dots, barındırdığı yüzlerce bulmacayla oyun severlere hiç bitmeyen bir panayır vadediyor. Yılların klasiği ”noktaları birleştir” mantığını başarılı biçimde taşıyan Two Dots ile keyifli zaman geçirmek epey kolay bir aktiviteye dönüşüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER