Dosya

Teknoblog 2014 Yılbaşı Hediye Rehberi: Akıllı Telefon

Akıllı telefon akla gelen ilk yeni yıl hediyelerinden bir tanesi. Her ne kadar kolay gibi görünse de, farklı fiyat segmentlerinde varolan binlerce seçenek arasından seçim yapmak pek de kolay değil. Teknoblog olarak karar vermenizi kolaylaştırmak amacıyla çeşitli modelleri seçerek yılbaşı hediye seçiminde yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

teknoblog-2014-yilbasi-hediye-rehberi (650 x 445)

Ayrıca hemen satın almak isteyenler için yer verdiğimiz Satın Al bağlantıları sayesinde hediyenizi GittiGidiyor üzerinden hızlı şekilde satın alma fırsatı sağlıyoruz.

General Mobile Discovery

general-mobile-discovery-161213General Mobile Discovery Teknoblog test merkezine gelmiş bir ürün değil, ancak piyasada fazlasıyla ilgi gören ve bazı takipçilerimizin de bize sorduğu bir ürün. 4.7 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip IPS ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli MediaTek işlemci, 1 GB RAM, 4 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 8 megapiksel, HDR fotoğraf ve 1080p Full HD video kayıt özellikli arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özellikleri barındıran bu telefon 600 TL civarındaki fiyatıyla yüksek bir fiyat-performans oranı sunuyor, yoğun ilgi görüyor. General Mobile Discovery 600-650 TL arası bir fiyattan satılıyor.

Nokia Lumia 520

nokia-lumia-520-inceleme-00017

En çok satan Windows telefonu unvanını ele geçiren Nokia Lumia 520 ülkemizde de epey ilgi görüyor. Geçtiğimiz ilkbaharda Türkiye piyasasına giriş yapan bu akıllı telefon her ne kadar giriş seviyesi bir ürün olsa da, sahiplerine tatmin edici bir kullanıcı deneyimini 500-600 TL civarında bir fiyattan sunuyor. 4 inç, 480 x 800 piksel çözünürlüklü ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 5 megapiksel arka kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan bu telefonda Windows Phone 8 işletim sistemi çalışıyor. Windows Phone için varolan uygulama sayısı Android ve iOS’teki kadar geniş değil, ancak her geçen gün daha fazla uygulamanın Windows Phone’a giriş yaptığını kabul etmek gerekiyor. Ayrıca Nokia’nın geliştirdiği uygulamalar ve yüksek performans sunan Internet Explorer mobil sürümü de Lumia 520’nin kullanıcı deneyimini yukarılara çıkarıyor.

Samsung Galaxy S4 mini

samsung-galaxy-s4-mini-170713 (565 x 377)Samsung’un bu yılki amiral gemisi Galaxy S4’ün tasarımını kompakt boyutlarla ve orta seviye teknik özelliklerle buluşturan Samsung Galaxy S4 mini de ilgi gören ve yüksek fiyat-performans oranına sahip olan telefonlardan bir tanesi. 4.3 inç, 540 x 960 piksel Super AMOLED ekran, 1.7 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, 1.5 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera, 1080p Full HD video kaydı, 1.9 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan Samsung Galaxy S4 mini Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle çalışıyor ve bunun üstünde Samsung’un özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü TouchWiz bulunuyor.

HTC One mini

htc-one-mini-inceleme-00027

“mini” etiketini taşıyan telefonlar giderek popüler bir hâl alacak gibi görünüyor. Samsung’un amiral gemisi telefonları Galaxy S3 ve S4’ün “mini” versiyonlarını çıkarmasının ardından HTC de bu yılın başlarında tanıttığı HTC One’ın “mini” versiyonunu çıkarmıştı. HTC One mini, HTC One’ın tasarım çizgisini genel olarak koruyor, ancak telefonun etrafını plastikten yapılmış bir çerçeve çevreliyor. 4.3 inç, 720p Super LCD2 ekrana sahip olan telefon aynı zamanda 1.4 GHz çift çekirdekli Snapdragon 400 gibi daha düşük profilli bir işlemci içeriyor. Buna karşılık Android 4.2 Jelly Bean ve bunun üstünde gelen Sense 5 kullanıcı arayüzüyle HTC One deneyimini sunuyor. Sense 5+ ve Android 4.3 Jelly Bean güncellemelerini de alabilen bu telefonun arkasında yer alan UltraPixel kamera Zoe, Video Highlights gibi HTC’ye özel bazı işlevleri de sunuyor. Öte yandan çift BoomSound hoparlörler de kaliteli müzik dinleme imkanı veriyor.

Apple iPhone 5c

iphone-5c-on-inceleme-11

Apple bu yıl iPhone 5s ile birlikte bir de farklı renk seçeneklerine ve plastik kasaya sahip olan iPhone 5c’yi çıkardı. Böylelikle biraz daha düşük fiyatla iPhone sahibi olmak isteyenler için geçen yılın modeli iPhone 5 yerine farklı bir seçenek sunmuş oldu. iPhone 5c’nin 5s’e göre fiyat bakımından çok fazla avantajı olmadığı için pek tercih edilmiyor gibi görünüyor. Yine de, sağlam gövdesi, renkli tasarımı, iPhone 5 ile aynı teknik özellikleri ve 1-2 yıl rahatlıkla idare edecek performans sunması nedeniyle iPhone 5c de güzel bir hediye olabilir.

LG G2

lg-g2-inceleme-00019

Geçtiğimiz sonbahar aylarında Türkiye’ye gelen LG G2, 1599 TL’den başlayan peşin satış fiyatıyla bir hayli agresif pazarlama politikasının ürünü olduğunu belli etmişti. 5.2 inç, 1080p True HD-IPS LCD ekran barındıran bu telefon dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 / 32 GB dahili hafıza seçenekleri, 13 megapiksel arka kamera, 2.1 megapikse ön kamera gibi üst sınıf özellikler barındırıyor. Fiyat-performans oranı yüksek bir Android telefonu olan LG G2 güzel bir yeni yıl hediyesi olabilir gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Note 3

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00056

Samsung’un 10 milyon satış barajını geçtiğimiz günlerde aşan büyük ekranlı akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 3, birçoklarını havaya uçuracak bir yeni yıl hediyesi olur. 5.7 inç 1080p Super AMOLED ekran, sekiz çekirdekli işlemci, 3 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan bu telefonla birlikte S Pen adı verilen kapasitif kalem de geliyor. S Pen ile birlikte Galaxy Note 3 fiziksel not defteri deneyimini fazlasıyla yaşatıyor. Ayrıca yeni uygulamalar sayesinde Galaxy Note 3’ü S Pen ile birlikte kullanmak daha da verimli hâle geliyor. Android 4.3 Jelly Bean ile çalışan Samsung Galaxy Note 3’te TouchWiz kullanıcı arayüzü de yüklü bulunuyor.

Sony Xperia Z1

Sony-Xperia-Z1-inceleme-00026

2013 yılına suya ve toza dayanıklı Sony Xperia Z ile karşımıza çıkan Sony, yılın ikinci yarısında da bu telefonun güncellenmiş versiyonu olan Xperia Z1 ile karşımıza çıktı. Suya dayanıklılığı daha da geliştirilen ve IP57 yerine IP58 sertifikasına sahip olan bu telefonda da Qualcomm Snapdragon 800 işlemci bulunuyor. Şimdiye kadar incelediğimiz Snapdragon 800 işlemcili telefonlar içinde en yüksek benchmark puanlarını veren Sony Xperia Z1’in arkasında 20.7 megapiksel çözünürlüklü ve G lensli kamera yer alıyor. 5 inç, 1080p ekranı her ne kadar geniş görüş açılarına sahip olmasa da, Triluminos teknolojisi sayesinde fazlasıyla canlı renkler sunuyor. Bu da Xperia Z1 ile film izleme deneyimini artırıyor. Tabii ki, bu telefonu farklı kılan unsur suya dayanıklılık. Xperia Z1’i hediye edeceğiniz kişi önümüzdeki yaz aylarında havuz veya deniz kenarında telefonuna su sıçraması veya telefonun suya düşmesi gibi endişeleri pek yaşamayacak gibi görünüyor. Ancak telefonun havuz ve deniz suyuna çok uzun süre maruz bırakılmaması da Sony tarafından tavsiye ediliyor. Sony Xperia Z1’in fiyatı diğer Qualcomm Snapdragon 800 işlemcili Android telefonlara göre biraz yüksek, ancak sahip olduğu artılar nedeniyle aradaki farkı vermek sizin için bir sorun oluşturmayabilir.

Nokia Lumia 1020

nokia-lumia-1020-inceleme-00020

Windows telefonlarını kameralarıyla farklılaştırmak isteyen Nokia, ilk olarak 2012 yılında 808 PureView ile sunduğu 41 megapiksel Carl Zeiss optikli kamerayı nihayet bu yılın ortalarında Lumia serisiyle buluşturdu. Ekim ayında Türkiye piyasasına giriş yapan Nokia Lumia 1020, sahiplerinin yanlarında ek olarak bir fotoğraf makinesi taşımasına ihtiyaç bıraktırmıyor. Gerçekten de yurt içi veya yurt dışı gezilerinde sadece bir Lumia 1020 yeterli oluyor. Nokia Lumia 1020’yi sevdiklerinize hediye ederek onların hem sürekli iletişimde kalmasını, hem sayıları giderek artan Windows Phone uygulamalarından yararlanmalarını, hem de yüksek çözünürlüklü ve kaliteli fotoğraflar, videolar çekmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle sarı rengi bir hayli çekici görünüyor, bizden söylemesi.

Apple iPhone 5s

iphone-5s-inceleme-00035

Apple’ın 2013 model amiral gemisi iPhone’u iPhone 5s, geçen yılın iPhone 5’ine göre hemen hemen aynı tasarımla geldi. Touch ID adı verilen ve ekran kilidini parmak iziyle açmayı sağlayan parmak izi okuyucusunu barındıran yeni ana ekran tuşu, True Tone olarak adlandırılan çift LED flaş, 720p / 120 fps çekim imkanı sunan Yavaş Çekim video modu gibi başlıca yenilikleri barındıran Apple iPhone 5s’in içinde 64-bit tabanlı ve M7 hareket yardımcı işlemcisi barındıran Apple A7 işlemci de bulunduruyor. iPhone 5s’in özellikle altın renkli versiyonu kadınlar için güzel bir yeni yıl hediyesi olabilir. Ayrıca telefon M7 işlemcisi sayesinde hareket takibini sürekli yapıyor, bu da iPhone 5s ile sağlıklı yaşam mücadelesinde hareket miktarının düzgün şekilde takip edilmesini sağlıyor. Yani, iPhone 5s’i hediye edeceğiniz kişinin, yeni yılda bu telefona yükleyeceği adımsayar ve benzeri uygulamalarla sağlıklı ve zinde bir yaşama kapı açmasını sağlayabilirsiniz.

* Satın Al bağlantısı takip edilerek GittiGidiyor üzerinden gerçekleştirilecek alışveriş işlemlerinde meydana gelebilecek herhangi bir hususta Teknoblog sorumlu tutulamaz. Bağlantıya tıklayıp daha sonra ürünü satın alan kullanıcı bu şartı kabul etmiş sayılır.

İLGİLİ HABERLER