Teknoloji

2014’ün son çeyreğinde tablet pazarı yüzde 1 büyüdü

ipad-mini-retina-inceleme-00025

Strategy Analytics tarafından açıklanan rakamlara göre, tablet pazarı için işler pek iyi gitmiyor. 2014’ün son çeyreğinde pazar sadece yüzde 1 oranında büyürken, çok sayıda ürünle doldurulan pazarın doyma noktasına geldiği görülüyor. Özellikle ucuz Android tabletler oluşan tablonun bir numaralı sorumlusu olarak değerlendirilirken, yıl sonunu kapsayan üç aylık dönemde büyümenin yüzde 1’de kalması ortada ciddi bir sorun olduğunun göstergesi olarak değerlendiriliyor.

2014’ün son çeyreğinde sevkiyatı gerçekleştirilen toplam tablet sayısı 78.3 milyon oldu. 2013’ün son çeyreğinde bu rakam 77.2 milyon olarak gerçekleşmişti. Tablet pazarının yüzde 27’sini ise Apple elinde bulunduruyor.

Android işletim sistemli tabletlerin pazardaki payı ise yüzde 66’ya geriledi. Android’in kaybettiği payın Apple’a gittiği belirtilirken, geride kalan yılın son çeyreğinde toplamda 51.8 milyon Android tablet sevkiyatının gerçekleştiği ifade edildi. Windows tabletlerin pazar payı ise bir önceki yıla göre yüzde 89 oranında arttı. Söz konusu artışın itici gücünü ise Microsoft Surface Pro 3 satışları oluşturdu. 2014’ün son çeyreğinde 5.1 milyon Windows ve 21.4 milyon Apple tablet sevkiyatı gerçekleştirildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER