Teknoloji

2014 model Mac mini söküldü, yeniden birleştirmek daha zor

mac-mini-sokme-211014-1

Piyasaya yeni çıkan popüler ürünleri parçalarına ayırmasıyla ünlenen iFixit tayfası bu sefer de Apple’ın geçtiğimiz hafta duyurduğu ve satışa sunduğu yeni Mac mini’yi söktü. Bu cihazın iFixit’ten daha önceki Mac mini modelleriyle aynı tamir edilebilirlik puanını almasını muhtemeldir, ancak bazen görünüş aldatıcı olabiliyor, tıpkı bu sefer olduğu gibi. iFixit, Apple’ın en kolay tamir edilebilen ve güncellenebilir cihazlarını alıp berbat ettiğini söylüyor.

Yeni Mac mini’nin tamir edilebilirlik puanını düşüren en büyük problemlerden biri olarak T6 Torx Güvenlik vidalarının kullanımı gösteriliyor. Bu da makinenin içine ulaşmayı daha zor ve zahmetli hâle getiriyor, vidaları sökmek için özel bir alet gerektiriyor.

mac-mini-sokme-211014-2

Apple’ın RAM’i lehimlemiş olması da işleri biraz daha zorlaştırıyor. Üstelik iFixit’in belirttiğine göre, bunun yapılması için somut bir neden de bulunmuyor. Aslında iç alanda değişen fazla bir şey yok, bu nedenle Apple’ın yerden tasarruf etmek için RAM’i lehimlemesi de gerekmiyordu. Öte yandan tamir edilebilirlik puanını olumsuz etkileyen diğer küçük detayların arasında alt kapakta yer alan ve kapağı kaldırmayı kolaylaştıran parmak girintisinin kaldırılması da bulunuyor.

Tabii ki, cihazın olumlu yanları da yok değil. Yapıştırıcının kullanılmaması, daha yalın ve kolay anlaşılır, sökme işlemini kolaylaştıran aksam bunlar arasında bulunuyor.

mac-mini-sokme-211014-3

Sonuç olarak 2014 model Mac mini iFixit tayfasından 10 üzerinden 6 puan aldı ve 8 puan alan önceki modelden daha düşük bir tamir performansı sergiledi.

İLGİLİ HABERLER