Teknoloji

2014 Dünya Kupası finali Facebook’ta en çok konuşulan spor olayı oldu

2014-dunya-kupasi-final-facebook-etkilesim

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası sosyal medyada son 1 aylık dönemin en çok konuşulan olayı olurken, final maçıyla birlikte bu etkileşim zirveye ulaştı. Facebook veri ekibinin yaptığı ölçümlere göre, dün akşam Almanya ve Arjantin arasında oynanan final müsabakası, Facebook tarihinde en fazla etkileşimin kaydedildiği spor etkinliği oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cortana?nın final tahmini de doğru çıktı, kupa Almanya?nın oldu

Maç esnasında 88 milyon insan 280 milyondan fazla etkileşimde (güncelleme, yorum, beğeni) bulundu. Maçın en çok konuşulan anı bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte Almanya’nın Dünya Kupası’nı kazanması olurken, bu anı Mario Götze’nin 113. dakikada Almanya’yı öne geçiren golü izledi. Maçın 120. dakikasında Arjantin kaptanı Lionel Messi’nin kullandığı serbest vuruşu üstten dışarı göndermesiyse maçın en çok konuşulan üçüncü anı oldu.

2014-en-cok-konusulanlar-facebook

Kupayı kazanan Almanya’da en çok konuşulan oyuncu galibiyeti getiren golün sahibi Mario Götze oldu. Arjantin cephesindeyse en çok Lionel Messi konuşuldu. Facebook’ta maça dair en fazla etkileşimde bulunan beş ülke ise sırasıyla ABD, Brezilya, Arjantin, Almanya ve Endonezya oldu. Sosyal ağda 2014 Dünya Kupası finaline en büyük ilgiyi 18-24 yaş arasındaki erkekler gösterdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER