Manşetler

2014’ten Beklentiler: Samsung

Samsung 2013 yılında da akıllı telefon pazarında kurduğu hakimiyetin kaymağını yemeye devam etti. Bu yıl çıkan Galaxy S4, Galaxy Note 3 ve Galaxy serisinin diğer ürünleri yine kullanıcılar tarafından yoğun şekilde tercih edildi. Bu da Samsung’un kasasına nakit olarak geri döndü.

samsung-beklentiler-2014

Galaxy serisinin yakalamış olduğu bu ivme 2014 yılına da taşınacak gibi görünüyor. Daha şimdiden Galaxy S5 beklentileri, bu telefonun ne gibi teknik özelliklere sahip olduğu konuşulmaya başlandı. Bu telefonun QHD (2560 x 1440) çözünürlüklü 5.25 ekran barındıracağı, aynı zamanda 64-bit Exynos işlemci taşıyacağı başlıca tahminler arasında yer alıyor. Galaxy S5 tanıtıldıktan kısa bir süre sonra, muhtemelen nisan veya mayıs aylarında dünya ile aynı anda Türkiye piyasasına giriş yapacaktır.

Galaxy S5’i de eylül ayında Galaxy Note 4 izleyecektir, tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi. Ancak bununla birlikte Galaxy Note 4’ün daha da erken gelebileceğine dair dedikodular da ortalıkta dolaşıyor. Galaxy Note 4 de teknik özellikler bakımından Galaxy S5’ten geri kalmayacaktır. QHD ekran, 64-bit işlemci, 16 veya 20 megapiksel kamera ve yüksek boyutlu pil Galaxy Note 4 için başlıca beklentiler arasında yer alıyor.

Bu arada Samsung’un Tizen cihaz planlarının 2014’te artık hayata geçtiğini görebiliriz. Mobil operatörlerle işbirliği dahilinde sunulması beklenen Tizen cihazlarının aslında 2013’ün sonlarında çıkması planlanıyordu. Ancak acele etmek istemeyen Samsung planları 2014’e ertelemenin yerinde olacağını düşünmüş olmalı. Tizen’in akıllı telefonların yanı sıra akıllı TV’lerde de sunulacağı söyleniyor.

Akıllı TV demişken, Samsung’un akıllı TV’leri önümüzdeki hafta Las Vegas’ta kapılarını açacak CES 2014’te ortaya çıkacak. Yılın ilerleyen aylarında piyasada göreceğimiz UHD ve HD TV modellerini ilk kez burada göreceğiz. Ayrıca 2014 model Smart TV platformu da ilk kez burada görücüye çıkacak. Yine Samsung’un ilk kez 2013’te sunduğu Akıllı Gelişim Kiti’nin yeni versiyonu da yılın başlarında tanıtılacak ve ilerleyen aylarda piyasaya sunulacaktır. Bu kit sayesinde 2012 ve 2013 model Smart TV’lere de 2014 model özellikler kazandırılmış olacak.

Samsung’un şimdiye kadar akıllı telefonların yanında biraz ihmal ediyormuş göründüğü tabletler 2014’te biraz daha önem kazanacak gibi görünüyor. Ortalıkta dolaşan dedikodulara göre Samsung 2014’ün ilk çeyreğinde 12 inç ekranlı Galaxy Note tableti tanıtacak. Dizüstü bilgisayarların giderek pazar payı kaybettiğini, buna karşılık tabletlerin daha fazla ilgi gördüğünü farkeden şirket, Galaxy Note serisi içinde yeni bir segment yaratarak tablet arenasında payını artırmaya çalışacak. Bu durum 10.1 inç ve daha düşük ekranlı tabletlerin fiyatlarını da biraz daha aşağılara indirebilir.

2013 yılında Galaxy Gear ile giyilebilir ürünler pazarına önemli bir adım atan Samsung, bunun devamını 2014 yılında getirecektir. Yılın ikinci yarısında çıkacağını tahmin ettiğimiz Samsung Galaxy Gear 2 çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacaktır. Bu arada Samsung’un mevcut Galaxy cihazlarına Android 4.3 Jelly Bean güncellemeleri geldikçe, Galaxy Gear’ın da bu cihazlarla kullanılabilir hâle geldiğini göreceğiz. Samsung bunun sözünü 2013 içinde vermişti.

2014 yılında Apple-Samsung rekabeti hakkında yine fazlasıyla konuşulacak. İki şirket arasında varolan ikinci patent ihlâli davasının duruşmaları 31 Mart 2014 tarihinde görülmeye başlanacak. İki şirketle ilgili olarak o dönemde daha fazla haberin çıktığını göreceğiz. Yine Samsung Galaxy S5’in 2014 model iPhone ve diğer Android cihazlarıyla rekabeti de epey konuşulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER