Teknoloji

2013’ün ilk çeyreğindeki akıllı telefon kârının neredeyse tamamı Apple ve Samsung’un elinde

Canaccord Genuity tarafından açıklanan verilere göre, Apple ve Samsung 2013’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon endüstrisinin elde ettiği kârın neredeyse tamamını ele geçirmeyi başardı. Yılın ilk çeyreğinde Apple küresel akıllı telefon sektörünün elde ettiği kârın yaklaşık yüzde 57’sine sahip olurken, geriye kalan yüzde 43’lük kısım Samsung’un olduğu. BlackBerry, HTC ve Nokia’nın pay alamadığı kâr pastasından sadece LG’nin çok küçük de olsa bir pay almayı başardığı ifade edildi.

samsung-galaxy-s4-iphone-5-080513

Apple ve Samsung’un toplam kâr oranı yüzde 100’e yakın olsa da bu oran geçtiğimiz yıla göre azalmış durumda. Canaccord Genuity’nin raporuna geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 103 seviyesindeydi. Sonuçları AllThingsD’ye değerlendiren Canaccord Genuity’den T. Michael Walkley, geçtiğimiz çeyreklerde Apple ve Samsung’la rekabet etmeye çalışan daha küçük ölçekli rakiplerin operasyonel zararları nedeniyle ikilinin kâr oranının yüzde 100’ün üstüne çıktığını dile getirdi. Walkley diğer şirketlerin bilançolarında yaşanan düzelmenin sonucunda Apple ve Samsung’un kâr oranının yüzde 100’e gerilediğini sözlerine ekledi.

Canaccord Genuity tarafından hazırlanan raporda gelecekteki kâr oranı dağılımına ilişkin öngörüler de bulunuyor. Samsung’un Apple’dan ufak ufak pay kapmaya başladığına dikkat çeken şirket, önümüzdeki dönemde Samsung’un kâr oranı açısından Apple’ı geride bırakacağı öngörüsünde bulundu. Walkley bu tablonun oluşmasında Samsung’un yeni gözde telefonu Galaxy S4’ün satışlarının önemli bir rol oynayacağını belirtti. Apple’ın durumu yeni nesil iPhone ile durumu yeniden kendi lehine çevirmesi de olasılıklar arasında gösterildi.

İlgili >> AllThingsD

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER