Teknoloji

2013’te beklenen 10 inç’lik BlackBerry PlayBook yüzünü gösterdi

RIM’in 10 inç’lik BlackBerry PlayBook tablet çıkaracağı bir süredir dillendiriliyor. Daha önce iPhone 4’ü sızdırmasıyla bilinen Vietnamlı teknoloji sitesi Tinhte’nin forumunda beklenen bu tablete ait bazı fotoğraflar yayınlandı. Görünüşe göre RIM 10 inç’lik PlayBook’u üretirken iPad’inki gibi 4:3 en-boy oranlı ekrana bağlı kalacak. 10 inç’lik tabletin SIM kart yuvası barındırması, LTE modem aracılığıyla mobil genişbant internet desteği sunması da bekleniyor.

10 inç’lik BlackBerry PlayBook’un teknik özellikleri tam olarak netlik kazanmış değil, bu nedenle fotoğraflarda gördüğünüz siyah renkli kasanın içinde neler olduğunu bilmiyoruz. Mevcut 7 inç’lik PlayBook’ta ise Texas Instruments üretimi çift çekirdekli işlemci bulunuyor. Bu nedenle RIM’in daha büyük ekranlı modelde OMAP46xx serisine bağlı kalmasını bekleyebiliriz.

Dıştan bakıldığında 10 inç’lik tablet, 7 inç’lik kardeşinin çizgisini koruyor gibi görünüyor. Mat kaplama, önde ekranı çevreleyen siyah renkli bir çerçeve ve onun üzerinde bir kamera, arkada ise ikinci kamera dikkat çekiyor. Sağ ve soldaki kesikler ise hoparlörler için ayrılmışa benziyor, bu arada alt bölümde de dock istasyonu için bir konnektör yuvası bulunuyor.

Yukarıda da söylediğimiz gibi, 10 inç’lik tabletle ilgili dedikodular uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor, üstelik RIM’in bu tableti 2012 yılı içinde çıkaracağı söyleniyordu. Ne var ki, BlackBerry 10’un çıkışında yaşanan gecikmeler bu tabletin de ertelenmesine neden oldu. Sızan en güncel yol haritasında “Blackforest” kod adıyla anılan PlayBook tabletin 2013’ün üçüncü çeyreğinde çıkacağı işaret ediliyor.

Bununla birlikte 7 inç’lik PlayBook’un LTE destekli versiyonunun beklendiği gibi yurt dışı çıkışına az kaldığı söyleniyor. Aynı yol haritasında PlayBook 4G tablet için 2012’nin son çeyreği işaret edilmişti. Bu, çıkacak olan 4G destekli ürünün PlayBook OS 2.0 işletim sistemiyle çalışacağı anlamına da geliyor.

İlgili >> Tinthe

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER