Teknoloji

2013 iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri’nin kazananları duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Günümüzde akıllı telefonların en temel fonksiyonlarından birisi de fotoğraf çekmek. Bu cihazların gelişimiyle birlikte ortaya ”mobil fotoğrafçılık” olarak adlandırabileceğimiz bir kategori çıkarken, bu kategori altında çeşitli yarışmalar da düzenleniyor. Bu yarışmalardan biri olan, ancak adından da anlaşılacağı üzere sadece iPhone sahiplerinin katılabildiği, iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri de 2013 yılındaki sahiplerini buldu.

iphone-fotografcilik-odulleri-150813

iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri’nde katılımcılar 16 ayrı kategori altında yarışıyor. Ayrıca yarışma sonucunda genel bir birinci de seçliyor. Bu yıl yarışmanın genel birinciliğini Holly West’in çektiği ve çayıra bakan bir atın yer aldığı fotoğraf kazandı. Kullanıcılar iPhone ile çektikleri fotoğrafları Hipstamatic, Camera+ ve Instagram gibi uygulamaları düzenleyerek kullanabiliyor. Ancak yarışmanın temel olarak gerçek fotoğraf yaratıcılığına odaklandığını belirtmekte fayda var.

2007’den bu yana düzenlenen iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri’nde dünyanın dört bir yanındaki iPhone kullanıcılarının fotoğrafik yaratıcılık özellikleri kutlanıyor. Yarışma jürisi dünyanın 38 ülkesindeki iPhone kullanıcıları tarafından gönderilen fotoğrafarı tarayarak birincileri seçiyor.

İlgili >> iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri

İLGİLİ HABERLER