Teknoloji

2012 Nielsen Raporu’na göre Facebook sosyal ağlar listesinin zirvesinde

Nielsen tarafından gerçekleştirilen sosyal ağların kullanımına ilişkin araştırmanın sonuçlarına göre Facebook listenin tepesinde oturmaya devam ediyor. Araştırmada Facebook’un liderliği açık bir farkla sürdürdüğü belirtilirken, sosyal ağlarda geçirilen zamanın da geçtiğimiz yıla göre arttığı ifade edildi. 2012’nin temmuz ayında sosyal ağlarda geçirilen zaman bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artarken; aylık bazda da Facebook, Twitter ve türevlerinde geçirilen zamanın yüzde 40 arttığı görülüyor.

Araştırmaya göre sosyal ağlar listesinin ilk beş sırasında Facebook, Blogger, Twitter, WordPress ve LinkedIn yer alıyor. İlk on listesinin diğer yarısını ise sırasıyla Pinterest, Google+, Tumblr, MySpace ve Wikia oluşturuyor. LinkedIn ve Tumblr arasında kalan sitelerin günlük tekil ziyaretçi sayısı 1 milyon bandında seyrederken, bu kullanıcıların PC üstünden siteleri ziyaret eden kullanıcılar olduğuna dikkat çekildi.

Mobil tarayıcılar devreye girdiğinde ise listede bazı değişiklikler ortaya çıkıyor. Facebook yine liderliğini sürdürürken, Twitter Blogger’ı geride bırakıp ikinci sıraya yerleşiyor. Pinterest ise iki sıra bireden zıplayıp dördüncülüğe çıkıyor. WordPress ilk beşteki yerini korurken, LinkedIn de 10 milyonun altında ziyaretçisi olan siteler arasında ilk sıraya yerleşiyor. LinkedIn’i Tumblr, Wikia, Reddit ve MySpace takip ediyor. Reddit bir yıl önceye göre yüzde 153 büyümesi ile dikkat çekerken, Tumblr biraz daha etkileyici bir iş ile yüzde 162’lik bir büyüme yakalamış durumda. Ancak, en etkileyici oran ise hiç kuşkusuz yüzde 4225 ile Pinterest’e ait. Uygulamalar üstünden gerçekleştirilen kullanım göz önüne alındığında ise ilk beşi Facebook, Twitter, Foursquare, Google+ ve Pinterest oluşturuyor.

İlgili >> Nielsen

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER