Manşetler

2012 model MacBook Pro’lar Retina ekran, ince tasarım ve USB 3.0 ile gelecek

Apple’ın 2012 model MacBook Pro dizüstü bilgisayar serisinin Intel’in en yeni Core işlemcilerini taşıyacağını biliyoruz. Ancak bunun ötesinde ne gibi yenilikler bizi bekliyor? 9to5Mac sitesinin Apple’ın tedarik zincirindeki kaynakları bu konu hakkında çeşitli ipuçları veriyor. Söylediklerine göre 2012 model MacBook Pro’lar ile birlikte Mac serisine de Retina ekranlar gelecek. Bunun yanı sıra 2008’den beri en büyük tasarım değişikliği de yolda.

Özellikle 15 inç’lik modele dikkat çeken sitenin kaynakları optik disk sürücüsünün atılacağını, böylelikle daha ince bir profilin elde edileceğini iddia ediyor. Optik sürücünün gitmesiyle daha önce disk çıkarma işlevini gören tuşun yerini güç butonu alacak, tıpkı MacBook Air’da olduğu gibi. Kaynakların Apple’ın planlarına olan aşinalığı yekpare kasa prototiplerini görmelerine dayanıyor. Tabii ki son dakika değişiklikleri olabilir, ancak bu tasarımların MacBook Air’daki gibi Ethernet portunu saf dışı bırakmamasını ümit ediyoruz.

MacBook Pro’nun 2880 x 1800 çözünürlüklü ekrana sahip olacağı şeklinde dedikodular daha önce de çıkmıştı. Yeni çıkan Retina ekran dedikoduları da öncekilerle örtüşür nitelikte. Apple’ın OS X işletim sisteminde HiDPI görsel unsurlarına yaptığı atıflar da bunu destekler nitelikte.

USB 3.0 desteği de 2012 model MacBook Pro’ların barındıracağı söylenen özellikleri arasında yer alıyor. Böylelikle Thunderbolt’u tamamlayıcı bir port desteği sunulmuş olacak. Intel’in Ivy Bridge işlemcileriyle nihayet SuperSpeed USB protokolünü doğal olarak desteklemeye başlaması MacBook Pro’larda USB 3.0 desteğinin bulunacak olmasının temel dayanak noktasını oluşturuyor.

2012 model MacBook Pro ve iMac modellerine ait Geekbench puanları da teknik özellikler bakımından çekici görünen cihazların performans anlamında da iyi şeyler vadettiğine işaret ediyor, tabii ki söz konusu benchmark puanları gerçekse. Dedikodular devam edecektir, ta ki yeni bilgisayarlar tanıtılıncaya kadar. Gelecek ayın ortalarında düzenlenecek WWDC 2012 lansman için isabetli bir zaman gibi görünüyor, ne dersiniz?

İlgili – 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER