Manşetler

2012 model MacBook Pro’lar ne zaman çıkacak?

Geçen yıllara baktığımızda mayıs ayına kadar o yıla ait MacBook modellerinin çoktan duyurulup piyasaya çıktığını görüyorduk. Ancak bu yıl Intel’in Ivy Bridge işlemcilerinin çıkışının normale göre gecikmesi Apple’ın dizüstü bilgisayarlarının tanıtılmasını ve dolayısıyla piyasaya çıkışını da geciktirdi. Ivy Bridge tabanlı üçüncü nesil Core işlemciler resmiyet kazandığına göre, artık yeni MacBook Pro’ları beklemeye başlayabiliriz.

Dedikodular 2012 model MacBook Pro’ların en azından 13  ve 15 inç’lik versiyonlarında optik sürücünün atılacağı ve daha ince bir profilin sunulacağı söyleniyor. Tasarımın MacBook Air’ınkine benzeyeceği iddia ediliyor. Ayrıca iPhone için kullanılacağı düşünülen LiquidMetal materyalinin MacBook kasasında kullanılacağı da konuşulanlar arasında. Hatta iddiasını daha da ileri götürüp MacBook Pro ve MacBook Air’ın birbiriyle kaynaşacağını düşünenler bile var.

Yeni MacBook Pro serisinin neye benzeyeceği ve neleri barındıracağı konusundaki tartışmaların yanı sıra ne zaman geleceği de ayrı bir tartışma konusu olarak ortada duruyor. Apple, WWDC 2012’yi 11-15 Haziran arasında düzenleyeceğini açıkladı. Her ne kadar 2011’deki konferansın açılış toplantısında herhangi bir donanım duyurusu görmemiş olsak da, bu yıl için tahminler durumun farklı olacağı şeklinde. Yeni nesil iPhone’un tanıtılacağına yönelik beklentilerin yanı sıra Apple’ın yeni MacBook Pro serisini bu etkinlikle birlikte resmileştireceğini düşünenler de var. OS X Mountain Lion’ın da yaz aylarında çıkacağını düşünecek olursak, belki de Apple yeni MacBook Pro’ları OS X Mountain Lion ile birlikte aynı anda piyasaya sürebilir.

Bununla birlikte yeni MacBook Pro serisinin WWDC 2012’yi beklemeden, sadece bir basın duyurusuyla geçiştirilecek şekilde tanıtılması ve hemen piyasaya sunulmaya başlanması da mümkün. Hatırlarsanız, geçen yılın Thunderbolt portuyla birlikte gelen MacBook Pro’ları sessiz sedasız çıkış gerçekleştirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER