Teknoloji

2012 model MacBook Pro’lar Air tarzı bir tasarım ve Ivy Bridge işlemcilerle gelebilir

Apple’ın bu yıl çıkacak MacBook Pro cihazlarında radikal tasarım değişikliklerine gitmesi bekleniyor. Şirketin planlarından yakından haberdar olan kişilerin verdiği bilgilere göre yeni MacBook Pro’lar MacBook Air gibi çok ince yekpare tasarıma sahip olacak, aynı zamanda Intel’in yeni nesil Ivy Bridge yongalarını barındıracak.

Yeni MacBook Pro çalışmalarından haberdar olan bir kaynaktan bilgi alan AppleInsider, Air benzeri yeni MacBook Pro’ların bu yıl içinde geleceğini iddia etti. Yenilenmiş versiyonun ilk önce daha popüler olan 15 inç’lik model ile birlikte sunulacağı, daha sonra 17 inç’lik modelin de geleceği iddia edildi.

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarlarda optik sürücüleri ve geleneksel sabit disk sürücüleri kaldıracağını ve bunun yerine katı durum sürücülerine yer vereceği iddia ediliyor. Veri transferi için Thunderbolt portuna da yer verilecek. Dizüstü bilgisayarların daha geliştirilmiş batarya ömürlerine, anında çalışmaya başlama yeteneğine ve önümüzdeki nisan ayında dağıtıma çıkması beklenen Ivy Bridge yongalarıyla geleceği tahmin ediliyor.

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarlarının MacBook Air veya MacBook Pro mu olarak adlandırılacağı ise henüz belli değil.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER