Teknoloji

2012 model MacBook Pro 2880 x 1800 çözünürlüklü ekranla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_0022

Apple’ın 2012 yılının ikinci çeyreğinde çıkaracağı yeni model MacBook Pro’nun süper yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağı iddia ediliyor. Tedarik zincirindeki kaynaklara göre 2880 x 1800 çözünürlüklü ekrana sahip olacak bu yeni dizüstü bilgisayarlar belki de dünyanın en yüksek piksel yoğunluğuklu ekranına sahip dizüstü bilgisayarları olacak. Şu anda piyasada olan 17 inç’lik MacBook Pro’da 1920 x 1200 çözünürlüklü ekran yer alıyor.

Apple’ın yüksek piksel yoğunluklu ekran projesinin MacBook Pro’yu Windows tabanlı dizüstü bilgisayarlardan ayrıştırma stratejisinin bir ürünü olduğu iddia ediliyor. Birkaç yıldır Windows bilgisayarlarla aynı işlemcileri ve AMD ya da NVIDIA grafik işlemcileri kullanan Apple ürünlerini tasarım ve OS X gibi bileşenlerle farklılaştırıyordu. Yüksek çözünürlüklü ekran sayesinde MacBook Pro gerçekten diğerlerinin arasından sıyrılan bir ürün olabilir. Eğer bu senaryo gerçeğe dönüşürse, 13 inç’lik MacBook Pro 261 ppi, 15 inç’lik 226 ppi, 17 inç’lik ise 200 ppi gibi yüksek piksel yoğunluk oranlarına sahip olacak.

Bu arada MacBook Pro ile ilgili olarak beklenen tek güncelleme ekranla ilgili değil. Cihazın MacBook Air’ın ince tasarımını da ödünç alacağı söyleniyor. Bu arada HDD yerine SSD’ye geçiş yapılacağı, böylelikle açılış ve uykudan uyanma sürelerinin ciddi oranda kısaltılacağı düşünülüyor. Öte yandan MacBook Pro’nun yeni modelinde optik sürücünün kaldırılacağına dair söylentiler de sık sık dile getiriliyor. Zaten Apple müzik, video veya yazılımın dijital ortamdan dağıtımı için gerekli sistemleri kurmuş durumda, bu da optik sürücüyü artık gereksiz kılıyor. Bu arada şu andaki modellerde AMD grafik işlemci kullanan Apple’ın yeniden NVIDIA’ya geri dönüş yapabileceği konuşuluyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER