Manşetler

2012 model “klasik” MacBook Pro ve Mac Pro teknik özellikleri sızdı

Apple’ın 2012 model MacBook Pro ve Mac Pro’ları için belirlenen teknik özellikler internete sızdı. 9to5Mac sitesinin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Apple iki farklı MacBook Pro serisi tanıtacak. Bunlardan bir tanesi yepyeni bir tasarıma sahip olacak ve şimdiye kadar dedikodusu yapılan özellikleri barındıracak. Bununla birlikte mevcut tasarımı ve teknik özellik çizgisini koruyan klasik seri de tanıtılacak.

Klasik serinin altında iki yeni 13.3 inç ve iki yeni 15.4 inç MacBook Pro modelleri mevcut yekpare kasayla birlikte gelecek. Bu modellerin içinde 2.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve yine optik disk sürücüsü bulunacak. Tahmini yapılan Retina ekran ise bu seride bulunmuyor gibi görünüyor. Giriş seviyesindeki “klasik” tasarım dizüstü bilgisayarlar 4 GB RAM ve 500 GB kapasiteli sabit disk ile birlikte gelecek. Tabii ki, işlemci gücü veya dahili depolama alanını artırmanın yolları olacak. 17 inç’lik MacBook Pro için bir güncellemenin yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. 9to5Mac aşağıdaki MacBook Pro temel konfigürasyonlarının olacağını iddia ediyor:

13.3 inç: 2.5GHz çift çekirdekli işlemci, 4GB RAM, 500GB sabit disk
13.3 inç: 2.9GHz çift çekirdekli işlemci, 8GB RAM, 750GB sabit disk
15.4 inç: 2.3GHz çift çekirdekli işlemci, 4GB RAM, 500GB sabit disk
15.4 inç: 2.6GHz çift çekirdekli işlemci, 8GB RAM, 750GB sabit disk (2.7GHz dört çekirdekli işlemci ve 1TB HD güncellemesi mümkün)

Daha ince ve yeni bir tasarıma sahip olan ve “klasik” modellerin yanında satılacağı söylenen modeller ise daha ince kasaya, yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olacak, optik sürücü barındırmayacak. Bu seriyle ilgili olarak çok fazla detaylı bilginin olduğu söylenemez. Yine de Apple’ın sadece bir tek boyutta Retina ekranı sunacağı tahmin ediliyor, ayrıca 15 inç’lik modelin de 17 inç’lik modelin yerini alabileceği tahmin ediliyor. Yani serinin en yüksek boyutlu modeli bundan böyle 15 inç’lik modeller olabilir.

MagSafe konnektörü de dedikodular arasında yer alıyor. Bu modellerde yeni bir MagSafe tasarımı olacağı, bununla birlikte mevcut adaptörlerin de kullanılmasını sağlayacak bir adaptörün çıkarılacağı söyleniyor. Bu yeni bağlantının nasıl olacağı bilinmese de Apple’ın patentini aldığı MagSafe / Thunderbolt melezi bir tasarımla karşılaşabiliriz. Bu arada Thunderbolt-Ethernet adaptörü de ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Mac Pro’nun da üç farklı çeşidinin çıkacağı, bunlardan bir tanesinin sunucu modeli olacağı söyleniyor. Apple bu üst sınıf masaüstü bilgisayar serisini iki yıldır güncellememişti, yapılacak güncellemeyle birlikte bu seri de modernleştirilmiş olacak. Thunderbolt portu gibi yenilikler de bu kasalarda boy gösterebilir. Aşağıdaki Mac Pro konfigürasyonlarının tanıtılacağı tahmin ediliyor:

Normal Konfigürasyon: 3.2GHz dört çekirdekli işlemci, 6GB RAM, 1TB sabit disk ve ATI Radeon 5770 grafik işlemci.
Normal Konfigürasyon: 2.4GHz 12-çekirdekli işlemci, 12GB  RAM, 1TB sabit disk ve ATI Radeon 5770 grafik işlemci.
Sunucu Konfigürasyonu: 3.2GHz dört çekirdekli işlemci, 8GB RAM, iki adet 1TB sabit disk.

Apple’ın bu akşam düzenleyeceği WWDC 2012 açılış toplantısında yeni MacBook Pro modellerini duyurması bekleniyor. Etkinliği WWDC 2012 canlı anlatım sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

İlgili – 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER