Teknoloji

2012 MacBook Pro sızıntısı değişmeyen tasarımı ve Kepler GPU’yu işaret ediyor

Apple’ın 2012 model MacBook Pro’ları tahmin edilenin aksine büyük tasarım değişiklikleriyle gelmeyebilir. İnternete sızan yeni bulgulara göre Apple önceki nesillerle hemen hemen aynı kasaya sahip MacBook Pro modellerini piyasaya sürecek. Çinli WeiPhone forumunun paylaştığı NVIDIA GeForce 650M Kepler GPU ve grafik belleğinin fotoğrafları anakart tasarımının şekil ve vida delikleri bakımından mevcut nesil MacBook Pro anakartıyla aynı olduğunu gösteriyor.

Bu, yeni dizüstü bilgisayardaki montajlama seçeneklerinin önceki nesillerle aynı olacağını işaret ediyor. Halbuki 2012 modelin tasarım açısından dramatik farklılıklar içereceği söyleniyordu. Apple’ın MacBook Air tarzı Pro dizüstü bilgisayarlar çıkaracağı, bu uğurda optik disk sürücüsünü atacağı ve kalınlığı azaltacağı uzunca bir süredir dedikodu malzemesi yapılıyordu.

Aslına bakarsanız, sızan fotoğraflardan yargıya ulaşmak yanlış, ancak montaj deliklerinin en son modelinkiyle aynı olması kasanın değişmeyeceği hususunda bir ipucu sayılıyor. Tabii ki, fotoğrafı sızan bu kart bir test modeli olabilir, NVIDIA’nın OS X ile uyumlu Kepler GPU’sunu test etmek için Apple mühendisleri tarafından oluşturulmuş bir test ortamı olabilir. Apple’ın iOS ürünlerinin tasarımını saklamak amacıyla donanım bileşenlerini eski kasalarla test ettiğini biliyoruz. Belki yine böyle bir durumla karşı karşıya olabiliriz.

Apple’ın yeni nesil Mac masaüstü ve dizüstü bilgisayarları tanıtıp tanıtmayacağı bu akşam saat 8’den sonra belli olacak. WWDC 2012 açılış toplantısını canlı anlatım sayfamızdan takip edebilir, gelişmeleri hızlı şekilde takip edebilirsiniz.

İlgili – WeiPhone

İLGİLİ HABERLER