Teknoloji

2012 Londra Olimpiyatları’nda 3D yayın planları yapılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Üç boyutlu dünyanın çekiciliğine kapılıp bir 3D TV aldınız, ancak izleyecek doğru dürüst bir 3D program bulamıyorsanız, o zaman 2012 Londra Olimpiyatları?na kadar beklemeniz gerekecek. Yayıncılık ekipmanları üreten bir şirketten gelen bilgilere göre, bu önemli spor olayı en az 10 farklı yerde 3D kameralarla çekilip ekrana getirilecek.

EVS adlı yayıncılık ekipman şirketinde görevli olan ve büyük etkinliklerin yayınını yöneten Luc Doneux, 3D’nin henüz geniş kitlelere ulaşmadığını ve marjinal nitelikte olduğunu, yine de 2012 Londra Olimpiyatları çerçevesinden en az 10 salondan 3D görüntü akışının sağlanmasının düşünüldüğünü dile getirdi. Ne var ki, bu durum Olimpiyat Yayın Servisi tarafından henüz doğrulanmadı, bu kuruluştan resmi bir açıklama gelmedi.

Wimbledon ve FIFA Dünya Kupası gibi etkinlikler çoktan üç boyutlu yayın teknolojisiyle buluşmuştu, hatta bazı spor müsabakaları sinemalarda bile gösterilmişti. Şu anda dünya çapında 40 adet 3DTV kanalı bulunuyor. 2012 Olimpiyat Oyunları TRT tarafından yayınlanacak olursa, 3D yayının da ihtimâl dahilinde olduğunu söyleyebiliriz, çünkü TRT de çeşitli zamanlarda TRT HD kanalı üzerinden 3D yayın testleri yapıyor.

İlgili ? Hollywood Reporter

İLGİLİ HABERLER