Teknoloji

2011’i Chrome yükselişle, IE ve Firefox düşüşle kapattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternet sitelerinin performansını ölçen Net Applications ve StatCounter servislerinin tuttuğu istatistikler internet tarayıcılarının kullanım yüzdeleri açısından da bir fikir veriyor. Microsoft’un resmi Windows blogunda Net Applications’ın rakamlarına atıfta bulunularak Internet Explorer 9’un payının Windows 7 ile çalışan bilgisayarlarda yüzde 25’e kadar ulaştığını vurguladı. Ancak genele bakıldığında Microsoft’un pek de hoşuna gitmeyecek bir tablo söz konusu.

Hem Net Applications hem de StatCounter’ın sonuçlarında Internet Explorer’ın sırasıyla yüzde 52 ve yüzde 39’luk oranlarla birinci olduğu görülüyor. Ancak IE9’un gelişine rağmen pazar payı yıl boyunca düşüş gösterdi. Chrome ise yıldan yıla yüzde 84’lük bir artış gösterdi ve büyüme açısından diğer tüm tarayıcıların üstüne çıktı. Google’ın internet tarayıcısı StatCounter’ın ölçümlerine göre yüzde 27, Net Applications’ınkine göre yüzde 22’lik bir paya sahip.

Firefox da zor bir yıl geçirdi ve Chrome ile rekabet etti. StatCounter’ın Firefox’u yüzde 25’lik pay ile Chrome’un arkasında gösterirken, Net Applications her iki tarayıcıya da yüzde 22’lik oran verdi.

İlgili – Net Applications
İlgili – StatCounter

İLGİLİ HABERLER