Teknoloji

2011’de 30 milyon NFC destekli cihaz satıldı, 2016’da 700 milyona ulaşılacak

NFC, yani Yakın Alan İletişimi teknolojisinin gelecekte mobil hayatın vazgeçilmezlerinden biri olacağı söyleniyor. Berg Insight adlı bir şirket tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçları da bunu destekleyen veriler sunuyor.

Berg Insight’a göre NFC destekli cihazların küresel bazda yıllık satışı 2011’de on kat artarak 30 milyona ulaştı. Şirketin araştırması geçen yılı dünya genelinde 40’tan fazla NFC destekli cihazın piyasaya çıktığını gösteriyor. 2016’da ise NFC destekli cihaz sayısı 700 milyona tırmanmış olacak. NFC’nin Bluetooth ve WLAN bağlantılarının gerçekleştirilmesi işleminde, veri alışverişlerinde, elektronik bilet sistemlerine ve güvenli temassız ödeme sistemlerinde kullanılabilir olması onu daha şimdiden çekici hâle getirmiş durumda. Birçok cihaz üreticisi orta ve üst sınıf cihazlarında NFC desteğine yer vermeye başladı.

NFC’nin yayılması biraz da akıllı telefon veya akıllı telefona eşdeğer özellikler barındıran cep telefonlarının sayısının artmasına da bağlı. Ne var ki, akıllı telefonlara olan geçişin küresel bazda yükselmesi sadece NFC’yi değil, GPS, Bluetooth ve WLAN gibi diğer kablosuz teknolojileri de daha fazla kişiye ulaşır hâle getirecek.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER