Teknoloji

2011 model MacBook Air ve Mac mini parçalarına ayrılmaktan kurtulamadı

Apple’ın evvelki gün yurtdışında piyasaya sürdüğü 2011 model MacBook Air ve Mac mini cihazları iFixit tayfasının elinden tabii ki kurtulamazdı. Her yeni üründen sonra bir alışkanlık hâline gelen iFixit incelemeleri yine karşımızda, bu seferki kahramanlar Apple’ın yeni ürünleri…

MacBook Air’dan başlayalım. Aslında yeni MacBook Air’ın dışına bakıldığında yeni bir Thunderbolt portu ve arkadan aydınlatmalı klavye dışında değişen birşey yok. Ancak içeride çok değişiklik var, bunların arasında Intel Core i5 işlemci ve Bluetooth 4.0 yongası da yer alıyor. MacBook Air cihazı iFixit’in parçaların söküldükten sonra tekrar kolaylıkla bir araya getirilme kolaylığı testinde on üzerinden dört puan alabilmiş, ki bu durum bizi şaşırtmadı.

Mac mini’ye bakacak olursak, aynen MacBook Air’da olduğu gibi bu üründe de dıştan bakıldığında değişiklik olarak Thunderbolt portu göze çarpıyor. Kasanın altında ise ikinci sabit disk sürücü portu dikkat çeiyor, bunun yanı sıra ikinci bir depolama cihazı için de rahatlıkla yer var gibi görünüyor. MacBook Air’ın dört puan alabildiği testten Mac mini sekiz puan almayı başarıyor. Ne de olsa makinede herhangi bir özel vida veya yapışkan kullanılmamış. Bu durum cihazda RAM arttırımı yapmayı da daha kolay hâle getiriyor.

İlgili – iFixit (Mac mini)
İlgili – iFixit (MacBook Air)

İLGİLİ HABERLER