Teknoloji

2009’dan beklentiler: Windows Mobile 7

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bunu söylemek hoşumuza gitmiyor, ancak Windows Mobile mevcut haliyle çok demode kaldı. Göz kamaştırıcı bazı telefonların bu işletim sistemiyle yüklü olmaları aslında onlar için bir utanç haline geldi.

Ancak üreticiler Windows Mobile’ın bu bayağılığını kendi çabalarıyla kapatmaya çalışıyorlar. HTC, Samsung ve Sony Ericsson gibi üreticiler Windows Mobile yüklü olan cihazları için kendilerine has arayüzler oluşturdular. Yine de bütün bunlar yeni bir Windows Mobile işletim sistemi ihtiyacını ortadan kaldırmıyor. İşte bu noktada Windows Mobile 7’nin adı daha sık telaffuz edilmeye başlanıyor.

2008 yılında Windows Mobile 7 beklentileri yoğundu, ancak Microsoft çoğu kişiyi üzdü. Üstelik 2009 için yüksek olan umutları da bir o kadar azalttı, çünkü şirket yaptığı açıklamayla Windows Mobile 7 işletim sisteminin 2009 yılının sonlarına ertelendiğini duyurdu. Gelen dedikodulara göre yeni işletim sisteminde parmaklarla kontrol etme mekanizması oldukça geliştirilerek çoklu dokunma ekran uygulamalarına işlev kazandırılacak. Bunun yanında hareket algılama yeteneği de eklenecek.

Apple’ın iPhone ile piyasayı giderek daha fazla ele geçirdiği şu ortamda Microsoft’un Zune ile daha fazla uğraşmaması gerekiyor. 2009 Windows Mobile’ın savaşa tekrar geri döndüğü yıl olabilir.

İLGİLİ HABERLER