Teknoloji

200 bin dolar değerindeki Apple 1 çöpe atıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-1-010615

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kadın, garaj temizliği yaparken 200 bin dolar değerindeki tarihi bir bilgisayarı çöpe attı. Kimliği belirlenemeyen kadın, Apple kurucuları Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ron Wayne tarafından tasarlanan Apple 1 masaüstü bilgisayarı geçtiğimiz nisan ayında Clear Bay Area geri dönüşüm merkezine bıraktı.

200 adet üretilen Apple 1’ın günümüze kadar sağlam gelen modellerinden biri olması da, geri dönüşüm merkezine bıraklılan bilgisayarın değerini artırıyor. Bilgisayarı geri dönüşüm merkezine getiren kadının vefat eden kocasına ait başka eşyaları da merkeze bıraktığı belirtilirken, geri dönüşüm merkezi ekibinin bilgisayarı teslimattan birkaç hafta sonra farkettiği öğrenildi.

Geri dönüşüm merkezi, tarihi eser durumundaki Apple 1’ı yaklaşık 250 bin dolar karşılığında bir koleksiyoncuya satıldı. Merkezin başkan yardımcısı Victor Gichun, politikaları gereğince bilgisayarı getiren kadına satıştan elde edilen gelirin yarısının verileceğini belirtti. Gichun kadının yüzünü hatırlayabileceğini dile getirse de, fiş veya iletişim bilgisi bırakmadığı için arayışın zor olabileceğini ifade etti. Gichun, gizemli kadının bir arazi aracı kullandığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER