Teknoloji

2.5 GHz’lik dört çekirdekli ARM Cortex A15 “Eagle” yongasıyla ilgili detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM’in fısıltıları bir süredir ortalıkta dolaşan Eagle işlemcisinin resmi tanıtımı sonunda yapıldı. ARM Cortex A15 olarak duyurulan bu dört çekirdekli işlemci 2.5 GHz’e kadar hız seçenekleriyle sunuluyor. ARM bu işlemcinin mevcut nesil akıllı telefon yongasetlerine göre beş kat daha fazla performans sunduğunu iddia ediyor.

ARM’in önceki Cortex A serisi uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde çalışan bu işlemci, Android, Adobe Flash Player, Java Platform Standart Edition, JavaFX, Linux, Windows Embedded Compact 7, Symbian ve Ubuntu gibi yazılımlarda geliştirme yapanlar için terfi potansiyelini daha da arttırıyor.

ARM, Cortex 15 ile sadece mobil bilgisayarları ve akıllı telefonları hedeflemiyor. Bunun yanı sıra düşük güç tüketimli sunucular ve üst sınıf dijital ev eğlence sistemleri de Cortex A15’in ilgi alanına giriyor. Akıllı telefonlar 1 ve 1.5 GHz’lik Eagle versiyonlarını kullanırken ev sunucuları da 1.5-2.5 GHz’lik yongaları barındıracak. İlk ARM Cortex A15 yongalarının 2013 yılında başta Texas Instruments olmak üzere üreticiler tarafından sunulması bekleniyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER