Teknoloji

1Password şifre saklama ve düzenleme uygulaması Android’de

Şifrelerini sürekli unutan veya onları güvenli şekilde saklama noktasında epey paranoyak davranan Android kullanıcılarının iOS ve OS x kullanıcılarını kıskanma dönemi bitti. Çünkü iPhone ve Mac kullanıcılarının uzun süredir yararlandığı şifre yöneticisi 1Password Android’e de geldi. Uygulama ağustos ayına kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek.

1password-android-toplu-110614 (650 x 366)

Uygulamanın geliştiricisi olan Agile Bits şirketinin 1Password’ün Android versiyonunu çıkarmaya hazırlandığı haberleri geçtiğimiz ay çıkmıştı. Ekibin üstünde bir yılı aşkın zamandır çalıştığı uygulama şifreleri askeri standartlar seviyesindeki 256-bit AES kriptolama sistemiyle şifreleyen bir şifre saklama ve düzenleme uygulaması olarak nitelendiriliyor. Belki çok basit görünüyor, ancak bu uygulama bazen hayat kurtarıcı olabilir.

Eğer şifreniz kötü niyetlilerce kolaylıkla tahmin edilebilir gibi görünüyorsa, 1Password uygulaması sizin için daha güçlü şifreler oluşturuyor. Ayrıca eğer Android telefonunuzu kaybederseniz, otomatik kilitleme fonksiyonu sayesinde kimse şifrelerinize erişemiyor. PC, Mac ve iOS cihazları için mevcut olan uygulama Dropbox gibi diğer bulut servisleri üzerinden de şifre eşzamanlama işlevini gerçekleştirebiliyor.

1Password kısa bir süre için, diğer çoğu Android uygulaması gibi ücretsiz olarak sunuluyor, bu şekilde müşteri çekilmeye çalışılıyor. Ancak ağustos ayından itibaren ücretsiz dönem sona erecek ve servisi daha uzun süre kullanmak isteyenlerin para ödemeleri gerekecek. Android kullanıcılarının paralı dönemde ne kadar ilgi göstereceğini de ağustos ayından sonra göreceğiz.

İlgili >> The Verge, Google Play Store

İLGİLİ HABERLER