Manşetler

Apple gelecek yıl 16 inç ekranlı bir iPad çıkarabilir

16 inç ipad

Apple, The Information tarafından verilen habere göre, 16 inç ile daha büyük ekrana sahip bir iPad’in hazırlığını yapıyor olabilir. Konuyla yakından ilgili olan kaynaklar, Apple’ın cihazı 2023’ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürebileceğini, ancak bunun değişebileceğini söyledi.

Bir süredir 14 ila 15 inç ekranlı bir iPad hakkında söylentiler ortalıkta dolaşıyordu, ancak 16 inç ekranlı bir iPad’i ilk kez duyuyoruz. Apple ile ilgili haberleriyle bilinen Mark Gurman, 2021’de 14 ila 15 inçlik bir iPad’den bahsetmişti ve yakın zamanda daha büyük bir modelin önümüzdeki bir veya iki yıl içinde piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Tedarik zinciri analisti Ross Young ise, haziran ayında bu tahmini desteklemiş ve önümüzdeki yıl içinde Mini LED ve ProMotion teknolojilerini barındıran ekrana sahip 14,1 inç iPad Pro görebileceğimizi söylemişti.

12,9 inç iPad Pro şu anda Apple’ın en büyük ekranlı iPad’i konumunda bulunuyor. Ancak birkaç inçlik ek ekran alanı sunmak cihazı, yaratıcılık odaklı işlerde kullanan profesyoneller için ideal hale getirebilir. Ayrıca uygulamalar arasında geçiş yapmayı kolaylaştırması beklenen bir iPadOS 16 özelliği olan Sahne Yöneticisi’nden yararlanmak isteyenler için de daha büyük ekran mantıklı olacaktır. Şirket, salı günü yayınladığı iPadOS 16.2 geliştirici beta sürümü ile Sahne Yöneticisi için harici ekran desteği ekledi. Bu, kullanıcılara özelliği kullanırken daha geniş bir çalışma alanı sağlayacaktır.

Apple, USB-C portlu ve daha yüksek fiyatlı bir giriş seviyesi iPad’in yanı sıra güncellenmiş 11 inç ve 12.9 inç M2 iPad Pro ile birlikte iPad serisini yenilemişti. Bununla birlikte Apple, 10. nesil iPad’e göre 2800 TL daha ucuz başlangıç fiyatına sahip olan 9. nesil iPad’i daha uygun fiyatlı bir iPad seçeneği olarak piyasada tutmayı sürdürüyor. 16 inç ekranlı ve daha üstün özelliklere sahip bir iPad çıkarmak Apple’ın tablet serisi içinde çeşitliliği daha da artıracaktır. Bununla birlikte, tüketicilerinin karar vermelerini daha da zorlaştıracağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER