Manşetler

16 GB iPhone’lar için çok önemli olan iOS 9 yeniliği gecikiyor

iphone-6s-ios-9-200915

iOS 9’un en ilgi çekici yeniliklerinden birisinin henüz çıkışa hazır olmadığı ortaya çıktı. Apple, uygulama inceltme veya uygulama dilimleme olarak adlandırılan özelliğin bir iCloud hatası nedeniyle geciktiğini açıkladı.

Bu yılın WWDC’sinde iOS 9 tanıtılırken öne çıkarılan özellikler arasında olmasa da, uygulama inceltme iOS 9’un en verimli yeniliklerinden birisi olarak nitelendirilmişti. İnceltme sayesinde geliştiriciler uygulama paketlerini, belirli cihazlar için sadece önemli olan kütüphanelerin işaretleyerek sunabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 İncelemesi

Böylelikle 16 GB kapasiteli iPhone’lar gibi, depolama kapasitesi sınırlı cihazların kullanıcıları uygulamaları ve oyunları, sadece çalışmaları için gerekli olan önemli kodları yükleyerek kullanabilecek.

Ne var ki, iCloud hatası kullanıcıların yeni cihazlarına uygulamalarını indirmesine izin vermiyor, Apple’ın geçici bir süre için kullanıcılara genel nitelikte evrensel uygulamaları sunmasını zorunlu kılıyor. Sorunun düzeltilmesi için çalışmalar yapan Apple, bu özelliği ne zaman etkinleştireceğini ise henüz açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER