Manşetler

16.2 megapiksel tam kare DSLR Nikon D4 resmiyet kazandı

Nikon D4 beklendiği şekilde resmiyet kazandı. Nikon’un D3s’i çıkarmasından sonra geçen iki yıldan fazla süre sonunda gelen Nikon D4, Japon şirketin yeni gözde DSLR ürünü sıfatını taşıyor. D3s’e göre daha iyi üretim kalitesine ve daha ergonomik tasarıma sahip olan makinenin arkadan aydınlatmalı tuşları, 3.2 inç’lik LCD ekranı, eğimli yere yerleştirilmiş deklanşörü ve D7000’dekine benzer bir kontrol arayüzü mevcut.

Nikon D4’te yer alan Ethernet portu sayesinde kamera bilgisayara bağlanabiliyor. Bunun yanı sıra WT-5A adlı özel bir kablosuz bağlantı cihazı yardımıyla da bağlantı kurabilir, bu yolla FTP üzerinden görüntüleri kablosuz olarak transfer edebilir veya makineyi uzaktan kumanda edebilirsiniz. Nikon, iOS ve Android uygulamaları üzerinde çalıştığını ve bu yolla makineyi akıllı telefonlarla kontrol etmenin mümkün olacağını belirtti. Bu arada makinenin yönetimi için kullanılan web arayüzü de iPhone ve iPad’de düzgün görüntülenecek şekilde tasarlanmış.

Nikon D4’ün içine baktığımızda hatırı sayılır güncellemelerin olduğunu söyleyebiliriz. Makinenin içinde 16.2 megapiksel, FX format CMOS sensör yer alıyor. Bu sensör 36.0 x 23.9 mm’lik boyutlara sahip. 12800’e kadar doğal ISO aralığı 204800’e kadar yükseltilebiliyor. Nikon’un yeni Expeed 3 işlemcisi sayesinde D4’ün daha hızlı davrandığını söylemek gerek. Sadece 0.012 saniyede açılan makinenin deklanşör gecikmesi sadece 0.042 saniye. Bu arada saniyede 11 kare çekim yapabiliyor. Expeed 3 işlemcisi otomatik odaklama performansını da iyileştiriyor. Hâla 51 noktalı otomatik odaklama olsa da, faz algılama tekniği sayesinde en kötü ışık koşullarında bile düzgün fotoğraflar çekmek mümkün. RGB ölçümeme sensörü de 91005 piksele kadar yükseltilmiş, bu da ölçümlemeyi, özellikle küçük objelerde daha iyi yapmayı sağlıyor. Live View ve Film modlarındaki otomatik odaklama işlevi de düzgün hâle getirilmiş.

Nikon D4’ün video performansı da fena olacak gibi görünmüyor. Bu yeni makine 1080p/30, 1080p/24 veya 720p/60 formatlarında çekim yapıyor. Nikon makineye kolay açıklık ayarlama mekanizması da eklemiş. 1080p video çekebilir ve bu esnada herhangi bir özel optik kullanmadan yakınlaştırma yapılmış görüntüsü verebilirsiniz. 20 seviye ses ölçümleme sistemi, bunun yanı sıra 30 seviyeli ayar mekanizmalı kulaklık jakı sayesinde yaptığınız çekimi doğrudan makine üzerinden izlemek de mümkün. Bu arada HDMI portunu kullanarak sıkıştırılmamış 720p video işaretini TV’ye aktarabilir, makineyle aynı anda TV’den de takip edebilirsiniz.

Nikon D4 gelecek ay itibariyle ABD, Avrupa ve İngiltere’de piyasaya çıkacak. Fiyatları sırasıyla 6000$, 5658? ve 4800£ olarak belirlenmiş. Avrupa ve İngiltere için 16 Şubat tarihi veriliyor, ancak ABD için henüz kesinleşmiş bir tarih yok. Bu arada Nikon, D4 ile birlikte yeni bir lens de tanıttı. AF-S Nikkor 85mm f/1.8G dahili odaklama, sessiz motorlar ve 7 yapraklı diyafram gibi teknik özellikler barındırıyor. Minimum odaklama uzaklığı ise yaklaşık 76 cm. Bu lens de şubat ayında çıkacak ve ABD’de yaklaşık 500$’a satılacak.

İlgili – Nikon

İLGİLİ HABERLER