Eğlence

15 yaratıcı isimden iPhone ile çekilmiş 15 müzik videosu

bant mag apple music

Müzik, sinema ve sanat yayını Bant Mag’in 15’inci yılına özel olarak, aralarında ödüllü yönetmen Seren Yüce, Emre Akay, Caner Özyurtlu, Berrak Tüzünataç, Ceylan Ertem ve Öykü Karayel’in de bulunduğu Türkiye’nin başarılı sanatçılar tarafından iPhone ile çekilen müzik videoları Apple Music ve Bant Mag YouTube kanallarında yayına girdi.

Yerel ve alternatif müziğin 2004’ten günümüze uzanan yolculuğunu odak noktasına yerleştiren Bant Mag, her yıldan ekipçe favorileri olan Replikas, Gaye Su Akyol, Jakuzi, Büyük Ev Ablukada, Da Poet ve Palmiyeler gibi grup ve müzisyenlerin şarkılarına yetenekli yönetmenlerin yardımıyla farklı bir perspektiften yaklaşıyor. Özel videoların yanı sıra öne çıkan sanatçıların diskografilerinde müthiş bir keşif yolculuğu da sizi bekliyor.

Saska grubunun Mata Kuşu şarkısına klip çeken oyuncu, senarist ve yönetmen Caner Özyurtlu iPhone’la film çekme deneyimi ile ilgili “Soderbergh’in çektiği Unsane filmini izlediğimden beri iPhone’la bir set tecrübesi yaşamak istiyordum. Benim için sahip olduğu kamera teknolojisinin yanı sıra  oyunculara neredeyse sette olduklarını unutturacak kadar küçük olması gibi çok büyük bir artısı var. iPhone bundan sonraki işlerimde yalnızca bir kamera alternatifi değil, hikaye anlatımımda da yepyeni olasılıklar açabilecek müthiş bir araç benim için.” dedi.

Portecho’nun “A Decent Man” adlı şarkısının video klibini çeken yazar/yönetmen Melikşah Altuntaş ise çekim sürecindeki deneyimiyle ilgili olarak “Yaratıcı zihinler için hem profesyonel, hem de son derece ilham verici bir teknik enstrümana dönüşebilen iPhone XS ile çalışmak, her anlamda rahat ve güven verici bir tecrübeydi. İyi bir film fikri ve yaratıcı görsel fikirleri olanların hızla harekete geçmek için hiçbir engeli yok bence.” yorumunda bulundu.

gaye su akyol bant mag apple music
Gaye Su Akyol – Ölü Bir Adama – Yönetmen: Berrak Tüzünataç

Bant Mag.’in 15. Yılı için Apple Music’te özel oda

Bant Mag.’in yayın hayatına başladığı 2004?ten bugüne her sene için, yerli sahneden yayınlanmış albümlerden Bant Mag. için öne çıkan ve dergi ekibinde yer etmiş şarkılarla belirlendi. Seçilen şarkılar Bant Mag.’in yakından takip ettiği ve aralarında ödüllü yönetmen, oyuncu ve müzisyenlerin de bulunduğu 15 sanatçı ile eşleştirildi. Yönetmenlerin özgün yaklaşımlarıyla iPhone ile çektikleri ve Türkiye?de yerel ve bağımsız müzik sahnesinin tarihine dönük farklı ve yaratıcı perspektifler sunan kliplerden bazılarını Apple Music’te Bant Mag. 15. yıl özel bölümünden izleyebilirsiniz. Aynı bölümde ayrıca Bant Mag?in küratörlüğünü yaptığı özel müzik listelerine de ulaşabilirsiniz.

Apple Music’teki Bant Mag 15. yıl özel sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER