Teknoloji

15 inç’lik MacBook Pro’nun üretimine bu ay, 13 inç’liğinkine haziranda başlanacak

Apple’ın daha ince ve hafif MacBook Pro’ların üretimine bu ayın ortalarında başlanacağı söyleniyor. DigiTimes’ın dile getirdiği bu iddiaya göre Apple ilk olarak 15 inç’lik MacBook Pro’ların üretimine başlayacak. Başlangıçta aylık 200 bin birim ürünün sevk edilmesi bekleniyor. 13 inç’lik modelin üretimineyse haziranda başlanacak, başlangıç sevkiyatı 300 bin ile 400 bin arasında planlanıyor.

Yeni MacBook Pro serisinin Intel’in en yeni Ivy Bridge yongalarını içermesi bekleniyor. Söz konusu yongaların bu ay sonunda çıkması bekleniyor. Dört çekirdekli Ivy Bridge işlemcilerin ilk türleri olan, 29 Nisanda çıkması beklenen, Intel HD 4000 entegre grafik işlemcili Core i7-3720QM ve Core i7-3820QM modellerinin yeni MacBook Pro’larda yer alacağı tahmin ediliyor.

2012 model MacBook Pro modellerin Apple’ın popüler MacBook Air bilgisayarlarına benzeyecek şekilde daha ince ve hafif bir tasarıma sahip olacağı uzunca bir süredir konuşuluyor. Yeni ürünleri daha da inceltmek adına dahili optik sürücülere yer verilmemesi de kuvvetle muhtemel. Apple’ın dijital dağıtım kanallarını güçlendirdiğini göz önünde bulunduracak olursak, optik sürücülerin yer alması çok da gerekli görülmeyebilir. Bu arada 17 inç’lik MacBook Pro modeli de beklentiler arasında, ancak bu modelde performans ve güç meraklısı kullanıcıları memnun etmek amacıyla optik sürücünün yer alacağı da konuşuluyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER