Teknoloji

Apple’a göre, Intel işlemciler 15 inç MacBook Air’ın çıkışını geciktirdi

15 inç macbook air

Apple’ın 15 inç MacBook Air modeli, sürpriz bir şekilde oldukça başarılı bir dizüstü bilgisayar olarak karşımıza çıktı. Ürünün olumlu karşılanması, Apple’ın bu modeli neden daha önce piyasaya sürmediği sorusunu akıllara getirebilir. Ancak, Apple tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bu gecikmenin nedeni görünüşe göre Intel işlemciler.

Bu ilginç bilgi, Apple Ürün Pazarlama Direktörü Laura Metz ve Apple’ın kurumsal ürün pazarlama ekibinden Thomas Tan tarafından ortaya çıktı. Metz ve Tan, Inc dergisine verdikleri bir röportajda, Apple Silicon’un 15 inç MacBook Air’ı oluşturmada belirleyici olduğunu ifade ettiler.

Metz, “Başladığımızda, 15 inç MacBook Air yapmayı istedik” dedi ve ekledi: “Ancak daha önceki tasarımları düşündüğünüzde, işe yaramıyor. Bize ‘Air’ demiyordu.”

Diğer bir deyişle, önceki MacBook Air modellerinde bulunan Intel işlemciler, Apple’ın bu dizüstü bilgisayardan istediği daha büyük sürümü destekleyemiyordu. Yeni modellerin ne kadar ince olduğunu ve önceki Intel işlemcilerin ne kadar soğutmaya ihtiyaç duyduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu durum mantıklı hale geliyor.

Apple Silicon, 15 inç MacBook Air için oyun değiştiren teknoloji oldu

Metz şöyle devam etti: “Sadece Apple Silicon ile daha büyük bir ekranı, MacBook Air’dan beklediğimiz pil ömrü ve performansı sunan doğru bileşenleri getirebildik.”

Bu nokta, son yıllarda Apple’ın ürünlerini içerideki Apple silikon işlemcilere göre tasarlamaya başladığını gösteren ilginç bir ayrıntıdır. 24 inç iMac modelinde bunu gördük, bu model Intel tabanlı öncülünden çok daha inceydi. Aynı durumu, bir fan gerektirmeyen bir Apple işlemci kullanan 13 inç MacBook Air’de de gördük. Bu durum, 15 inç model için de geçerli.

Inc röportajı, daha büyük ekrana sahip olan ancak 16 inç ve 14 inç MacBook Pro modellerinin daha güçlü ve daha pahalı olmasını gerektirmeyen iş kullanıcıları arasında daha büyük MacBook Air’ın popüler olduğunu öne sürüyor. Tan, perakende sektöründeki müşterilerin MacBook Air’ı günlük kullanımda tercih ettiğini, bunu üretim sektöründe ve sağlık sektöründe de gördüklerini belirtti.

Apple Silicon’un MacBook Air için oyun değiştiren bir teknoloji olduğu açıkça görülüyor. Bu işlemci sınıfı, MacBook Air’ı sönük ve güçsüz bir cihazdan, en iyi dizüstü bilgisayarlar arasında yer alabilen bir ürüne dönüştürdü. Ayrıca Apple’ın bu başarı için kendi işlemcilerini öne çıkarmaktan çekinmediği ve bunun sonucunda Intel’i sorumlu tuttuğu da açıkça görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER