Teknoloji

Apple 15 inç MacBook Air’in resmi duyurusunu yakında yapabilir

m2 macbook air 15 inç macbook air

Apple’ın 15 inç MacBook Air hazırladığına dair iddialar bir süredir etrafta dolaşıyor. Yeni bir habere göre, Cupertino merkezli şirket bu modelin resmi duyurusunu yakında gerçekleştirecek. Böylelikle MacBook Air için 13 inç ekranlı M2 işlemcili modelin yanına yeni bir seçenek daha eklenmiş olacak.

Yeni MacBook Air’in duyurulacağı platform olarak akıllara gelen ilk seçenek, haziranda gerçekleştirilecek WWDC 2023 oluyor. İddiaya göre, şirket dizüstü bilgisayarı mağazalara göndermeye hazır duurmda.

Söz konusu iddianın kaynağı Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları isimli grubun CEO’su olan analist Ross Young. Young 15 inç ekranlı MacBook Air için üretimin şubat ayında başladığını ve mart ayında arttığını belirtti. Tecrübeli analist, nisan ayı için bir artışın daha planlandığını sözlerine ekledi.

Young’a göre, yeni MacBook Air nisan ayının sonlarında veya mayıs ayının ilk günlerinde kullanıcılarla buluşabilir. Ancak Apple’ın 5 Haziran’da başlayacak WWDC 2023’e kadar bu duyuruyu bekletmesi daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. Şirket M2 işlemcili MacBook Air’in duyurusunu da geçtiğimiz yıl WWDC’de yapmıştı. Dolayısıyla bu yıl da aynı sahnenin tercih edilmesi sürpriz olmayacaktır.

15 inç MacBook Air’de kullanıcıları neler bekliyor?

15 inç MacBook Air’in kullanıcılara daha büyük ekran dışında ne gibi yenilikler sunacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Şirketin bu modelle birlikte yenilenmiş bir 13 inçlik modeli duyurması da ihtimaller arasında yer alıyor. Apple’ın M3 işlemcisini duyurması ve bunu da ilk olarak bir MacBook Air’de kullanması kulağa mantıklı geliyor.

İLGİLİ HABERLER