Teknoloji

15 inç MacBook Air ile ilgili söylentilere bir yenisi daha eklendi

m2 macbook air

Bu ilkbahar Apple’ı yakından takip edenler için epey hareketli olacak gibi görünüyor. Uzun zamandır bir karma gerçeklik gözlüğü ve Apple Silicon işlemcili Mac Pro’nun duyurulması bekleniyor. Bunlara ek olarak, Apple’ın 15.5 inç ekranlı bir MacBook Air çıkarmayı planladığına dair fısıltılar da ortalıkta dolaşıyor. Bu beklentilere bir katkı da sektörün bilinen isimlerinden birinden geldi.

Görüntü endüstrisi analisti Ross Young, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, daha büyük ekranlı bir MacBook Air için ekran paneli üretiminin çoktan başladığını ve Apple’ın cihaz için nisan ayı başlarında bir çıkış planlandığını iddia etti. Eğer bu iddia doğruysa, birkaç hafta sonra MacBook Air ürün yelpazesinde yeni bir üyenin eklendiğini görebiliriz. Ayrıca bu iddia, son zamanlarda Bloomberg muhabiri Mark Gurman’dan gelen bir haberi de desteklemiş oluyor.

15 inç MacBook Air fikri heyecan verici, çünkü 2016’dan bu yana ilk kez Mac kullanıcıları iki farklı MacBook Air boyut seçeneği görmüş olacaktır. Daha büyük ekran, 16 inç MacBook Pro‘nun büyütülmüş ekran alanından hoşlanan, ancak bunun fiyatına çıkamayan veya işlemci gücüne ihtiyacı olmayan kişiler için çekici olabilir.

İşlemci gücünden bahsetmişken, Apple analisti Ming-Chi Kuo daha önce, daha büyük ekranlı MacBook Air’ın mevcut 13 inç MacBook Air’de bulunan M2’den bir adım daha yüksek seviyede olan bir M2 Pro çip ile donatılmış olarak gelebileceğini iddia etmişti. Ross Young, son iddiasında bu konuda herhangi bir yorumda bulunmadı, bu nedenle henüz Kuo’nun iddialarını doğrulayan herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Yine de, Young’ın öngördüğü zaman aralığına dayanarak bazı çıkarımlar yapabiliriz. 15 inç MacBook Air, Apple’ın birkaç hafta içinde beklenen ilkbahar etkinliğinde görüneceği söylenen cihazlardan biri olmalıdır. Young, bu dizüstü bilgisayarın nisan başında piyasaya çıkacağına inanıyorsa, ilkbahar etkinliğinin de o zaman için planlanacağı sonucunu çıkarabiliriz.

Apple yıllar önce 11 inçlik bir MacBook Air satmıştı. Şimdi daha büyük ekranlı bir MacBook Air çıkararak ters yönde ilerleyecektir. Günümüzde dizüstü bilgisayarlar eğilimleri göz önünde bulundurulduğunda, Apple’ın 15 inç ekranlı bir seçeneğe yönelmesi anlayışla karşılanabilir. Bununla birlikte Apple’ın kendi işlemcisini taşıyan12 inç MacBook’u geri getirmeye çalıştığına dair söylentiler var. Bu da, daha küçük ekranlı bir Mac dizüstü bilgisayar bekleyenleri tatmin edecektir. Yine de, bu cihaz hakkında çok az anlamlı bilgi var ve 2023’ün sonlarına veya 2024’ün başlarına kadar beklenmiyor.

15 inç MacBook Air için söylentilerin yoğunlaşmasıyla birlikte, Apple’ın en hafif dizüstü bilgisayar serisine yeni bir üye eklemesine az bir zamanın kaldığını söyleyebiliriz. Üstelik bu, MacBook Air’ın 15’inci yılına yakışan bir ürün de olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER