Teknoloji

13 inç MacBook Pro’ların dört Thunderbolt 3 portu da en yüksek hızda çalışabiliyor

macbook pro 2018

macbook pro 2018

Apple geçen hafta Touch Bar’lı MacBook Pro’ları daha hızlı işlemciler, daha sessiz klavyeler ile güncelledi. Ancak 13 inçlik daha küçük boyutlu modellere getirilen bir başka önemli yenilik daha var. O da 2018 model 13 inç MacBook Pro’ların dört Thunderbolt 3 portunun hepsinin de tam hıza kavuşmuş olması.

2016 ve 2017 model 13 inçlik dizüstü bilgisayarlara getirilmiş bu küçük, ancak yararlı güncelleme sadece sadece sol tarafta yer alan iki porttan değil, sağ tarafta yer alan portlardan da en yüksek hızı almak mümkün oluyor. Daha eski modellerde sağdaki iki port daha yavaş olan PCI Express bant genişliğiyle sınırlandırılmıştı.

Değişikliğin nedeni basit. Eski 13 inç MacBook Pro’larda yer alan Intel işlemcileri sadece 12 PCI Express kanalı sunuyordu. Bu da dört portu 40 Gbps transfer hızları için yeterli olmuyordu.

13 inç modelde yer alan yeni, sekizinci nesil yongalar şimdi en fazla 16 PCI Express kanalı sunuyor. Bu da dört portu tam hızda çalıştırmak için yeterli oluyor, tıpkı 15 inçlik kardeşinde olduğu gibi.

13 inçlik, Touch Bar’sız MacBook Pro’da ise sadece iki adet Thunderbolt 3 portu bulunuyor. Söz konusu durum bu modeli etkilemiyor. Zaten geçen hafta yapılan güncellemenin de bir parçası olmamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER