Teknoloji

13 Ekim’de beklenen iPhone 12 serisi ile ilgili son fiyat ve özellik dedikoduları

iphone 11 pro max 12 apple

Son bir sızıntı, Apple’ın 13 Ekim’deki etkinliğinde neler duyurabileceği hakkında kapsamlı ayrıntılar veriyor. Çinli sızıntı kaynağı Kang, önceki söylentilerle örtüşecek şekilde, Apple’ın etkinliğinde dört yeni iPhone modelini duyuracağını öngörüyor. Ancak buna ek olarak yeni bir HomePod mini akıllı hoparlör de göreceğimizi söylüyor. Ayrıca, iPhone 12 serisi için bir dizi ekstra ayrıntı ve sürüm bilgisi de veriliyor. AppleTrack‘e göre Kang, güvenilir bir geçmişe sahip. Üstelik bu yıl Apple’ın WWDC ve Eylül etkinlik duyurularından bazılarını doğru bir şekilde tahmin etti.

Kang, Apple’ın önümüzdeki hafta dört yeni iPhone’u duyuracağını söyledi. Bunlar iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak sıralanıyor. Dördünün de ABD’deki mmWave dahil olmak üzere 5G desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Daha önce iPhone 11’in Pro modellerine özel olan Super Retina XDR ekran, görünüşe göre bu sefer tüm ürün yelpazesinde sunulacak. Ve cihazların daha sert ve düşmeye karşı daha dayanıklı hâle getirilmesi amacıyla ekran camı yapılarında seramiğin kullanıldığı söyleniyor. Dördünün de Dolby Vision HDR standardında çekim yapabileceği de öne sürülüyor.

Kang’ın tahminlerine göre dört model arasında aşağıdaki farklılıklar bulunacak:

  • iPhone 12 mini’nin 5.4 inçlik bir ekrana ve 699 dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacağı belirtiliyor. Siyah, beyaz, kırmızı, mavi ve yeşil renkler geleceği ve depolama seçeneklerinin 64 GB ile 256 GB arasında değişeceği söyleniyor. Kang, bu telefonun çift kamerayla (geniş açılı ve ultra geniş) geleceğini ve 6 veya 7 Kasım’da yurt dışında ön siparişlerin başlayacağı, 13 veya 14 Kasım’da da satışa sunulacağını öne sürüyor.
  • 6.1 inçlik iPhone 12’nin başlangıç fiyatı 799 dolar olabilir. 64 GB ile 256 GB arasında değişen depolama seçenekleriyle siyah, beyaz, kırmızı, mavi ve yeşil renklerde satışa sunulacak. 12 mini ile aynı şekilde çift arka kamerayla birlikte gelecek. 16 veya 17 Ekim’de yurt dışında ön siparişlerin başlayacağı, piyasaya çıkış tarihinin ise 23 veya 24 Ekim olacağı belirtiliyor.
  • 6.1 inç iPhone 12 Pro için 999 dolarlık bir yurt dışı başlangıç fiyatı öngörüyor. Belirtilenlere göre altın, gümüş, grafit ve mavi renkte gelecek. Depolama alanı 128GB ile 512GB arasında değişecek. Kang, geniş açılı ve ultra geniş kameralarının yanı sıra, Pro’nun 4x optik yakınlaştırmalı bir telefoto kameraya ve artırılmış gerçeklik için bir LIDAR sensörüne sahip olacağını söylüyor. Yurt dışında ön siparişlerin 16 veya 17 Ekim’de başlayacağını ve çıkış tarihinin 23 veya 24 Ekim’de olacağını iddia ediyor.
  • Son olarak, 6,7 inç iPhone 12 Pro Max’in 1099 dolar yurt dışı başlangıç fiyatı olacak. Kang, 128 GB ile 512 GB arasında değişen depolama alanıyla altın, gümüş, grafit ve mavi renkte satılacağını söylüyor. 12 Pro gibi, bu modelin de üç kamerası ve bir LIDAR sensörü olacak. Ancak telefoto lensinin 5x optik zoom sunacağı belirtiliyor. Ön siparişlerin 13 veya 14 Kasım’da başlayacağı ve çıkış tarihinin ise 20 veya 21 Kasım olacağı da iddia ediliyor.

Bunlara ek olarak Kang, Apple’ın etkinlikte yeni kablosuz “MagSafe” şarj cihazlarını duyuracağını da tahmin ediyor. Doğru şekilde hizalanmasına yardımcı olmak için mıknatıslar kullanacak bu aksesuarlar, MacRumors’a göre, kablosuz şarj cihazı uyumlu yeni bir iPhone kılıfıyla da çalışabilir. Apple daha önce, dizüstü bilgisayarlara manyetik olarak bağlanan çeşitli MacBook güç kabloları için MagSafe de adını kullanıyordu. Kang, bu yılki iPhone’ların kutularında şarj cihazlarını veya kulaklıkları görmeyeceğimizi ekliyor.

Son olarak Kang, etkinlikte 99 dolarlık yurt dışı fiyatlı bir HomePod mini’nin duyurulacağını da söyledi. Apple’ın orijinal HomePod’dan sonra ikinci ürünü olacak akıllı hoparlörün bir süredir yolda olduğu söyleniyordu. Diğer haberler de bunun piyasaya çıkmaya yakın olabileceğini gösteriyordu. Kang, akıllı hoparlörün 3,3 inç uzunluğunda olacağını ve geçen yıl Apple Watch Series 5’te ve bu yılki Apple Watch SE’de gördüğümüz S5 işlemci tarafından destekleneceğini öne sürüyor. Bu ürünün de yurt dışında 16 veya 17 Kasım’da dağıtıma çıkabileceğini iddia ediyor.

Bu tür söylentilere şüpheyle yaklaşmak her zaman en iyisidir. Kang yazdıklarının boş çıkabileceği konusunda da uyarıda bulunuyor. Ancak, daha önce de, daha sonra doğru çıktığı ortaya çıkan paylaşımlarına da benzer uyarılar eklemişlerdi. Genel olarak Apple sızıntılarıyla ilgili iyi bir geçmişe sahipler gibi görünüyorlar. AppleTrack de, Kang’ın daha önce iPhone SE’nin fiyatlarını, Apple Watch’un el yıkama özelliği gibi WWDC duyurularını ve yeni iPad Air’in fiyatları ve özellikleri gibi geçen ayki etkinliğin ayrıntılarını tahmin ettiğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER