Eğlence

Pokemon GO Windows 10 telefonlarında dolaylı olarak oynanabiliyor

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goPokemon GO henüz Türkiye’de resmen dağıtıma sunulmadı, ancak birçok iOS ve Android kullanıcısının dolaylı yollarla bu oyunu cihazlarına indirip oynadığını biliyoruz. Ne var ki, Windows telefon sahipleri şimdiye kadar bu fenomenden uzak bir hayat sürüyor. Oyunu Windows platformuna getirmeye yönelik birçok imza kampanyası düzenleniyor olsa da, oyunun geliştiricisinin henüz somut bir adım attığı yok. Bu noktada bir üçüncü taraf geliştirici kolları sıvadı ve PoGo-UWP adlı bir uygulamayla Pokemon GO’nun heyecanını ve çılgınlığını neredeyse unutulmuş platforma getirdi.

Karşımızda oyunun resmi olmayan bir istemcisi var, bu da sonsuza kadar düzgün şekilde çalışmayacağı anlamına geliyor. Ayrıca oyuncuların bir sebepten dolayı hesaplarının askıya alınması gibi bir durum da söz konusu olabilir. Yani, Windows 10 Mobile kullanıcıları için heyecan biraz kısıtlı ve devamlılığı garantili olmayacak şekilde seyir izleyecek.

Üçüncü taraf uygulamanın geliştiricisi oluşturduğu GitHub sayfasında oyunun kodunu ve yönergelerini paylaşıyor. Oyunun Windows 10 telefonuna kurulması sıradan bir uygulamanın kurulması kadar kolay ve güvenli değil. Buna rağmen, Niantic Labs’in sunduğuna yakın bir deneyim sunuluyor. Eğer Niantic de Windows 10 için bir şeyler yapsa, benzerini yapardı. Kullanıcıların en az üç farklı dosya indirmesi ve kurulum için Windows’un Geliştirici Portalı modunu etkinleştirmesi gerekiyor.

Bu arada bir başka gereksinim de kullanıcıların öncelikle Pokemon Trainer Club bhesabı oluşturması, başlangıç Pokemon’u için Android veya iOS cihazından Pokemon GO’ya giriş yapması. Elinde bir Android veya iOS telefonu olmayanlar, Bluestacks gibi Android emülatörlerini masaüstü bilgisayarları üzerinden kullanabilirler.

Tabii ki, bu üçüncü taraf istemciyi Windows Mağaza’da hiçbir zaman göremeyeceğiz. Ayrıca geliştiricinin oluşturduğu bu yöntem The Pokemon Company ve Niantic Labs’in engellemesiyle karşılaşabilir ve Windows 10 telefon sahipleri yeniden açıkta kalabilir. Yine de, Pokemon GO çılgınlığına katılmak isteyen Windows 10 telefon sahiplerine özel bir yöntem şu an için mevcut ve ilgilenenler aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek işe başlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER