Teknoloji

1280 x 800 çözünürlüklü yeni Kindle Fire üçüncü çeyrekte bekleniyor

iPad’e göre çok daha düşük bir fiyata sahip olan Kindle Fire ucuz tabletleri geniş kitlelerle buluşturan cihaz niteliği taşıyor. Tablet, $199’lık fiyat etiketiyle özellikle ABD’de yoğun talep gördü. Amazon’un Kindle Fire’ı ucuza satmasından doğan zararı geniş içerik kütüphanesi üzerinden yaptığı satışlarla karşıladığı düşünülüyor. $199’lık fiyat etiketine sahip olan bir diğer tableti de Google piyasaya sürdü. Dört çekirdekli tablet Nexus 7 Amazon’a bir cevap niteliği taşıyordu. Amazon’un Google’a yeni bir tablet ile misilleme yapacağı söylentileri de ortalıkta dolaşmaya başladı.

AllThingsD’nin konuyla ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre Amazon, Kindle Fire’ın takipçisi olacak yeni bir cihazın hazırlıklarına başladı. Yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacak olan ürünün lansmanının ise üçüncü çeyrek içinde yapılması bekleniyor. Tabletin 1280 x 800 çözünürlükkü ekrana ve görüntülü görüşmelere olanak sağlayacak bir ön kamera barındıracağı iddia ediliyor. Ayrıca tabletin orijinaline göre daha ince ve hafif olması da beklentiler arasında yer alıyor.

Yeni Kindle Fire hakkında bilgilendirilen yazılımcılara uygulamalarını mevcut Kindle Fire’ın 1024 x 600 çözünürlüklü ekranın yanı sıra 1280 x 800 çözünürlüklü yeni ekrana uygun şekilde kodlamaları konusunda direktifler verilmiş. Bu arada Kindle Fire’ın ekranının en-b0y oranının ilk nesil ürüne göre farklı olacağı söyleniyor. Ancak ekran boyutlarının aynı kalacağını düşünecek olursak, artan çözünürlük yeni Kindle Fire üzerinde daha keskin ve berrak yazılar, grafikler elde edilmesine olanak sağlayacaktır.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER