Teknoloji

12 megapiksellik kameralı, HDMI çıkışlı Nokia N8-00 Symbian^3 ile çalışan ilk telefon olabilir mi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia bu yıl çıkaracağı cihazlarla birlikte Symbian işletim sisteminin arayüzünü daha göz alıcı, daha çekici ve daha hızlı hâle getirme konusundaki niyetini belli etmişti. Bu açıklamanın altından neler çıkacağını henüz bilmiyorduk ki, detaylar yavaş yavaş gelmeye başlıyor.

Tom’s Guide sitesinde yer alan bilgilere göre Nokia ilk olarak model serilerinin isimlendirmesinden işe başlayacak. X serisinin lansmanı ve C serisinin marka isim haklarının alınması bu hamlenin ilk adımlarını oluşturuyor. Fransızca yayın yapan siteye göre Nokia XpressMusic ve Classic takılarını kullanmayı bırakıp yeni cihazlarını aşağıdaki beş temel alana göre sınıflandıracak:

– C: konuşmaya odaklı telefonlar
– X: gençleri ve eğlenceyi hedef alan telefonlar
– E: iş odaklı telefonlar
– N: üst sınıf telefonlar
– S: sınırlı sayıda üretilmiş telefonlar

Tom’s Guide’ın iddiasına göre 14 yeni model yolda. Bunların ayrıntılarını görmek için sizi yazının devamında davet ediyoruz.

Nokia’nın 2010’un ilk yarısında büyük ihtimalle çıkarmayı planladığı cihazlardan üçü şunlar:

– C5-00: Dahili GPS alıcılı temel bir cihaz, Haziran ayında Fransa’da satışa çıkması bekleniyor.
– C3-00: Düşük fiyatlı, S40 tabanlı, tam klavyeli, e-posta odaklı telefon, beklenen çıkış zamanı Temmuz.
– C5-01: Bu telefon daha önce gördüğümüz C6 olabilir mi? Her ne olursa olsun, üstteki C3-00’a göre BlackBerry ile daha iyi rekabet edecek bir telefon görebiliriz.

Durun, daha bitmedi. Bir de N8-00 olarak kodlandırılmış, Nokia’nın geleneksel adlandırma yöntemiyle N87 olarak anılan bir cihaz daha var. Nokia’nın yılın ilk yarısı içinde, yaz aylarında çıkarmayı planladığı bu cihaz 3.5 inç’lik kapasitif dokunmatik ekrana ve çoklu dokunmayla parmak işaretlerini destekleyen Symbian^3 işletim sistemine sahip olacak. N8-00’ın 12 megapiksellik kamerasının 30 fps’lik, 720p kalitesinde video çekebildiği, HDMI çıkışı sayesinde bu içerikleri kolaylıkla paylaşma imkanı sunacağı da söylentiler arasında. Öte yandan Ovi mağazasında sunulacak olan isteğe göre video servisinden de içerik indirmek müğmkün olacakmış. Tüm bunlar henüz dedikodu aşamasında. Ancak önümüzde Mobil Dünya Kongresi var. Pazartesi günü hatta ondan da önce yeni birşeyler duyabiliriz.

İlgili – Tom’s Guide

İLGİLİ HABERLER