Manşetler

12 Eylülde beklenen Apple etkinliği sadece yeni iPhone odaklı olabilir

Yeni iPhone’un, nam-ı diğer iPhone 5’in 12 Eylül tarihinde tanıtılacağına yönelik bir fikir birliği hemen hemen oluşmuş durumda. Bazı kaynaklar söz konusu etkinlikte sadece yeni iPhone’un değil, daha küçük ekranlı bir iPad’in de tanıtılacağını iddia ediyordu. Ancak son gelen haberler 12 Eylüldeki etkinliğin iPad mini’yi kapsamayacağı şeklinde. Boyutları küçültülmüş iPad’in ekim ayında düzenlenecek ayrı bir etkilnlikte görücüye çıkarılacağı söyleniyor. Üstelik Apple’ın ekim ayındaki bu etkinlikte müzik ve iTunes odaklı yenilikleri de açıklayacağı söyleniyor. Öte yandan merakla beklenen Apple televizyonu da tekrar dedikodu değirmenine dahil olmuş durumda.

Daring Fireball sitesinden John Gruber’e göre iki etkinlik bir etkinlikten çok daha mantıklı. 12 Eylülde gerçekleşecek ilk etkinlikte yeni iPhone tanıtılacak. Bu cihazın 21 Eylülde piyasaya çıkarılacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Gruber’e göre test ürünleri ABD veya dünyanın diğer yerlerindeki medya kuruluşlarına o tarihten itibaren gönderilmeye başlanacak. 

Ekim ayının ikinci haftasında düzenlenecek olan ikinci etkinlik ise iTunes odaklı olacak ve birkaç cihaz duyurusuna ev sahipliği yapacak. Gruber iPad Air (Gruber iPad mini’den bu adla bahsediyor) , yeni iPod touch ve yeni veya en azından güncellenmiş iPod müzik oynatıcılarının aynı sahneyi paylaşması ve hep birlikte iTunes medya içeriğinden yararlanan cihazlar olarak lanse edilmesi ihtimali üzerinde duruyor. The Loop’tan Jim Dalrymple Apple odaklı bilgilerde bilinen ve güvenilir bir kaynaktır. Birincisi yeni iPhone ve iOS 6 ile ilgili olmak kaydıyla iki farklı etkinlik olacağı fikriyle ilgili olarak, Gruber’in “akıllı bir arkadaş” olduğu yorumunda bulundu. Görünüşe göre, Apple konusunda güçlü kaynaklara sahip olan kişiler belirli bir fikir birliğine varmış gibi görünüyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Gruber’in söyledikleri gayet mantıklı. Apple 12 Eylülde düzenlenecek ve muhtemelen yeni iPhone’un tanıtılacağı etkinlikte, tanıtılması muhtemel bir iPad cihazının rol çalmasını istemeyecektir. Ancak ekim ayında düzenlenecek ikinci etkinlikte iPad mini/Air gözde cihaz konumunda olabilir. Yine bu etkinlikte duyurulacağı söylenen yeni iPod cihazları olsa da, bunlar beklenen iPad’in assolistlik sıfatına gölge düşürmeyecektir. Bu arada 7 inç’lik tabletlerin özellikle ABD’de nasıl birer medya tüketim cihazları olarak konumlandırıldığını ele alacak olursak, iTunes konulu bir etkinlikte 7 inç’e yakın boyutlardaki bir iPad’in tanıtılması da oldukça mantıklı görünüyor.

İlgili >> Daring Fireball

İLGİLİ HABERLER