Manşetler

DJI Phantom ve Inspire 1 drone hava araçlarının yeni versiyonlarını tanıttı

 

dji-inspire-1-pro-black-edition-040116

Dünyanın en popüler drone üreticisi iki popüler modelinin yeni versiyonlarını tanıttı. Inspire 1 üzerinde temel nitelikte bir oynama yapıldı, artık bu ürünü siyah renkte de satın almak mümkün oluyor. Ne var ki, Phantom serisi gerçekten ilgi çekici bir yeni ürünü, Phantom 3 4K’yı kazandı.

Phantom 3 4K, DJI’nin Lightbridge video bağlantı sistemi yerine Wi-Fi üzerinde bağlantı sağlıyor. Bu demek oluyor ki, canlı video beslemesinin kapsamı daha dar ve kalitesi de daha düşük. Bu ödünün karşılığında DJI, şimdiye kadar sadece en pahalı ürün olan Phantom 3 Professional’da yer alan 4K kamerasını ekliyor.

Burada kaydedilen görüntülerin kalitesiyle drone’un efektif şekilde kontrol edildiği menzil arasında bir denge kuruluyor. Lightbridge sistemiyle birlikte DJI, kullanıcıların drone’dan 5 kilometre uzaklıkta bile HD yayın akışını alabileceğini söylüyor. Wi-Fi destekli Phantom 3 4K’de ise 480p video görüntüleri en fazla 1.2 kilometre uzaklıktan alınabiliyor. Phantom 3 Professional’ın yurt dışı satış fiyatı 1259 dolar iken, Phantom 3 4K modeli 999 dolarlık fiyata sahip olacak.

ABD’de bir drone’u pilotun görüş alanının ötesinde uçurmak Amerikan Havacılık Dairesi’nin kurallarına aykırı. Bu da 1.2 kilometrelik menzilin pratikte yeterli olduğunu gösteriyor, en azından ABD için durum böyle. Türkiye’de ise drone’lar için henüz resmi bir mevzuat oluşturulmadı. Ancak kısa zaman içinde bu araçlar için bir düzenlemenin geldiğini görebiliriz.
İLGİLİ HABERLER